Šport
132 ogledov

Velenjčani po hudem boju izgubili na Švedskem

RK Gorenje Velenje RK Gorenje Velenje
Rokometaši velenjskega Gorenja so v drugem krogu skupinskega dela evropske lige na Švedskem izgubili proti Sävehofu s 34:36 (17:18). Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 14. novembra, ko se bo doma pomerila s špansko Cuenco.

Slovenski podprvaki so po uvodni in zanesljivi zmagi pred tednom dni v Velenju nad švicarskim Winterthurjem s 34:26 danes v predmestju Göteborga morali priznati premoč Sävehofu, ki je po dveh zmagah na prvem mestu v skupini C. Velenjska ekipa je na dveh tekmah zbrala dve točki, tekma med Winterthurjem in špansko Cuenco - obe zasedbi sta še brez točk - pa se bo pričela ob 20.45.

V prvi polovici je bila tekma povsem odprta. Večji del so bili v vodstvu domači rokometaši, pred odhodom na veliki odmor pa so v Partille Areni zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića ter si po golih Tilna Sokoliča in Eneja Slatineka Jovičiča v 26. minuti priigrali dva gola prednosti (15:13).

Velenjčani so prvi polčas zaključili z golom zaostanka (17:18), v začetku drugega pa po delnem izidu 3:0 v korist domačih rokometašev pa prvič na dvoboju za štiri gole (17:21).

V nadaljevanju so se Velenjčani pogumno spustili v lov za švedskimi podprvaki in jim v 54. minuti po golu Petra Šiška povsem zadihali za ovratnik (32:33), minuto kasneje pa so po zadetku Urbana Pippa znižali na 33:34.

Prelomni trenutki dvoboja so bili razburljivi, rokometaši iz Šaleške doline pa kljub enakovredni predstavi niso uprizorili preobrata. Gostitelji so jim po golu Gustafa Wedberga v 57. minuti znova ušli na dva gola (34:36), po obojestransko živčni predstavi - v zadnjih treh minutah se igralci Sävehofa in Gorenja sploh niso vpisali med strelce - pa sta točki ostali v Skandinaviji.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Šiško in Slatinek Jovičič. Prvi je dosegel osem, drugi pa sedem golov. Izkazala sta se tudi Pipp in Sokolič s po šestimi zadetki.

* Partille Arena, gledalcev 1285, sodnika: Cacador in Nicolau (oba Portugalska).
* Sävehof: Sävinger, S. Möller, Berlin 3, Ek, Blanche 5, F. Möller 5, Roberts, Wedberg 8, Durlanu, Spante 6, Borisson, Sandberg 2, Celander, Lennernäs 1, Andersson Moberg 5 (1), Mittun 1.
* Gorenje Velenje: Skok, Verboten, Taletović, Haseljić 2, Pipp 6, Pajt, Velić 1, Maričić, Sokolič 6 (1), Šiško 8, Slatinek Jovičič 7, Mlivić, Predović 4, Hriberšek.
* Sedemmetrovke: Sävehof 2 (1), Gorenje Velenje 1 (1).
* Izključitve: Sävehof 6, Gorenje Velenje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.