Šport
24 ogledov

Velepec: "Štafeto je potopil Bauer"

klemen bauer Slovenia biathlon team
Norvežani so zmagovalci moške biatlonske štafete svetovnega pokala 4 X 7,5 km v Hochfilznu, na drugo mesto so se zavihteli Francozi (+34,5), Rusi (+46,6) pa so bili tretji. Slovenska štafeta (+5:34,1) je pristala v spodnjem delu razpredelnice. Pri ženskah slavile Norvežanke.

S 30 kilometri so najhitreje opravili Norvežani, predvsem po zaslugi izjemnega streljanja (0+1). Slovenska štafeta v postavi Jakov Fak, Klemen Bauer, Peter Dokl in Lenart Oblak je na Tirolskem zasedla 18. mesto.

"Mislim, da so trije opravili nalogo tako, kot je treba. Za Petra in Lenarta, ki nista standardna člana ekipe, smo vedeli, da ne bosta povsem v stiku z najboljšimi. Sta pa spodobno opravila svoj del. Sploh Lenart, ki je bil prvič na takšni tekmi in se ni najbolje znašel. Štafeto je potopil Klemen s streljanjem stoje. Z osmimi streli zadeti dvakrat, je slabo. Po dobrem začetku Jakova in prvem krogu Klemna je kazalo, da bomo v stiku z najboljšimi, toda že po dveh predajah smo bili daleč zadaj. Uvrstitev je slaba, a to je biatlon. Če ne narediš vsega pravilno, se hitro potopiš. Jutri zvečer se dobimo na Pokljuki, kjer bomo do četrtka opravili še nekaj treningov. Poskušali bomo umiriti glave, potem pa seveda sledi napad," je ne prav posrečeno slovensko predstavo v štafeti ocenil trener Uroš Velepec.

Najmočnejši slovenski člen je bil Fak, za katerim so sijajni nastopi v Avstriji, kjer je dvakrat stopil na oder za zmagovalce. "Naredil sem malo preveč napak na streljanju stoje. Največjo napako pa sem naredil pri izboru rokavic. Zdelo se mi je, da ni tako mraz, kot je v resnici bilo, in tako vzel tanjše rokavice. Potem sem imel težave, saj pri streljanju nisem imel pravega občutka. Drugače pa sem dal vse od sebe in na progi poskušal priboriti čim več," je dejal tekmovalec iz Gorskega Kotarja.

Štafetna zmaga norveškim biatlonkam

Fak je začel zelo hitro in prišel kot prvi na strelišče, kjer je moral popravljati zadnji strel, ki ga je nato popeljal na peto mesto, a to ga ni zaustavilo pri nadaljnjem dobrem teku. Tudi streljanje v stoje je bilo blizu kazenskega kroga, saj je za pokritje vseh tarč porabil tri dodatne naboje. Štafeto je z zelo dobrim tekom nato predal kot peti s skoraj enajstimi sekundami zaostanka za vodilno Rusijo. Dober strelski nastop v leže je uspel tudi Bauerju, ki pa si je pri streljanju v stoje prislužil kar tri kazenske kroge.

Norveške biatlonke Fanny Welle-Strand Horn, Synnove Solemdal, Hilde Fenne in Tora Berger so dobile žensko štafetno tekmo v Hochfilznu. Na nedeljski preizkušnji na 4x6 km so za pol minute ugnale Ukrajinke, tretje so bile Rusinje. Slovenija na tekmi štafet ni nastopila.

Biatlonska karavana svetovnega pokala se bo prihodnji teden preselila na Pokljuko. Tekmovanje se bo začelo v četrtek z moškim sprintom.

Štafeta (M), 4 x 7,5 km, rezultati:

1. Norveška 1:17:55,2 (0+1)
2. Francija +35,1 (0+6)
3. Rusija 50,7 (0+9)
4. Avstrija 1:31,2 (1+10)
5. Češka 1:54,2 (0+9)
6. Nemčija 2:07,3 (1+9)
7. Slovaška 2:30,5 (0+7)
8. Italija 2:48,9 (0+9)
9. Švedska 2:49,5 (1+11)
10. Ukrajina 2:52,2 (0+12)
...                                  
18. Slovenija 5:34,1 (3+15)
( ) - zgrešeni streli/kazenski krogi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.