Šport
180 ogledov

Velika trojica v Wimbledonu ne popušča

Roger Federer Profimedia
Vodilna trojka moškega svetovnega tenisa na letošnjem turnirju v Wimbledonu še ni zašla v težave.

Srb Novak Đoković, branilec lovorike, je s 6:3, 6:2 in 6:3 premagal Francoza Uga Humberta. S tem se je že 11. uvrstil v četrtfinale najprestižnejšega turnirja na svetu. Naslednji tekmec prvega igralca sveta bo Belgijec David Goffin, 66. igralec sveta, ki do letos sploh ni igral turnirjev na travi. V medsebojnih dvobojih Srb vodi s 5:1.

Nič več težav ni imel Španec Rafael Nadal, ki se je še sedmič v karieri uvrstil v četrtfinale. S trikrat po 6:2 je nadigral Portugalca Joaoa Suoso. Zmagovalec turnirja leta 2008 in 2010 se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Samom Querreyjem, na turnirjih za grand slam bo v četrtfinalu nastopil že 39-ič, na teh turnirjih pa lovi 19. zmago, s katero bi le še za eno zaostajal za Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Ashleigh Barty Ženski del Šport Konec plesa 15-letnice, izpadla tudi 1. igralka sveta

Tudi slednji ima priložnost, da še popravi svoj rekord, saj še vedno blesti. Danes je je postal najstarejši četrtfinalist turnirjev za grand slam v zadnjih 28 letih, potem ko je s 6:1, 6:2 in 6:2 "povozil" Italijana Mattea Berrettinija.

Najstarejši četrtfinalist največjih turnirjev bo še naprej ostal Američan Jimmy Connors, ki se je leta 1991, star je bil 39 let, uvrstil v četrtfinale turnirja v New Yorku.

Wimbledon ženski finale
v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1


Wimbledon moški finale
v nedeljo, 14.07.2019, ob 15:00 na SK1

Za 37-letnega Švicarja, osemkratnega zmagovalca turnirja, je bila to že 99. zmaga v Wimbledonu, med najboljših osem se je uvrstil že 17-ič. V četrtfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, ki je bil v štirih nizih boljši od Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Fabio Fognini Besen kot ris Šport "Neumni Angleži, na Wimbledon bi morala pasti bomba"

Poleg omenjenih igralcev sta se v četrtfinale uvrstila še Španec Roberto Bautista in nekoliko presenetljivo Argentinec Guido Pella, ki je v maratonu po petih nizih in preobratu ugnal Kanadčana Miloša Raonića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice