Šport
28 ogledov

Vojna na tribunah

Huligani, Lechia Gdansk Youtube
Poljski huligani so med najtežavnejšimi v Evropi. Tokrat so se 'dokazovali' na lokalnem derbiju.

Veliki slovenski nogometni derbi je postregel tudi z visokima kaznama, lahko pa bi bilo vse skupaj še precej huje. Razni poljski klubi bi si verjetno le želeli, da bi njihovim 'navijačem' na tekme uspelo pretihotapiti 'le' toliko bakel, kot je to uspelo privržencem ljubljanskega in mariborskega kolektiva.

Po nekaj letih sta se na velikem lokalnem derbiju pomerila kluba Arka Gdynia in Lechia Gdańsk, huligani na obeh straneh pa so prišli na svoj račun. Ulice Gdynie so bile tako že pred tekmo prizorišče kaosa, 'pogumneži' so v skupinah iz avtomobilov vlačili navijače nasprotnega moštva in jih pretepali. Prava vojna pa se je začela na tribunah.

Organizatorji so storili veliko napako in pripadnike klubov namestili preveč skupaj, to pa se jim je hitro maščevalo. Tribune so zagorele, huligani pa so z bakljami obmetavali drug drugega.

Tekma se je končala z 1:1. Lechia sicer vodi v poljskem prvenstvu, Akra je kljub nizu slabih rezultatov sedma na lestvici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.