Šport
8 ogledov

Vonn: Želim biti kot Roger Federer

lindsey vonn EPA
Ameriška smučarka Lindsey Vonn je velika oboževalka Rogerja Federerja. Olimpijska prvakinja v smuku je razkrila, da ji švicarski maestro predstavlja navdih, tako na športnem kot zasebnem področju.

Številka dve svetovnega tenisa Roger Federer je eden najpriljubljenejših športnikov na svetu. Oboževalka zmagovalca sedemnajstih turnirjev za grand slam je tudi ameriška smučarka Lindsey Vonn. ''Navdihuje me njegov boj za premoč v tenisu. Mislim, da je eden najboljših športnikov vseh časov,'' je povedala Vonnova in izrazila zadovoljstvo nad odločitvijo športne franšize Sports Illustrated, ki je Švicarja imenovala za športnika leta.

roger federer | Avtor: EPA EPA
Federer je v letu 2012 znova prevzel prvo mesto na lestvici ATP in podrl rekord Peta Samprasa, ki je na vrhu preživel 286 tednov. Švicarja, ki je skupno kraljeval kar 302 tedna, je s prvega mesta še pred koncem leta ponovno izrinil Novak Đoković.

Federer je v Wimbledonu osvojil sedemnajsti grand slam v svoji karieri – dosežek, ki je na Vonnovo naredil največji vtis. Američanka pa ni navdušena le nad teniškimi sposobnostmi domnevno najboljšega igralca vseh časov, temveč jo FedEx, kot ga radi kličejo navijači, navdušuje tudi zunaj igrišča. Enaintridesetletnik je letos že osmič prejel nagrado Stefana Edberga, ki jo podeljujejo za športno vedenje. ''Od vseh športnikov, ki sem jih kdajkoli spoznala, je Roger najbolj prijazen in pristen. Resnično mu je mar za ljudi in njegovi humanitarni projekti so izjemni. Zelo je delaven in skromen, najbolj pa spoštujem to, da je isti človek ali zgubi ali zmaga. Želi si biti dober vzornik. Imam ga za heroja, saj si želim biti kot on. Otrokom želim predstavljati vzor," je zaključila Američanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.