Šport
12 ogledov

Vsi orli prestali kvalifikacije

Med Slovenci je bil najboljši Robert Kranjec. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na prvi tekmi novoletne skakalne turneje v Oberstdorfu bodo nastopili vsi Slovenci, ki so nastopili v kvalifikacijah: Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Pikl.

Na sredini uvodni tekmi tradicionalne novoletne skakalne turneje bodo v Oberstdorfu nastopili štirje slovenski skakalci. Na torkovih kvalifikacijah so se na osmo tekmo svetovnega pokala sezone 2010/11 uvrstili vsi štirje Slovenci, Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Primož Pikl.

Na torkovih kvalifikacijah je bil med slovensko četverico najboljši Kranjec, ki je skočil 129,5 metra in imel 15. dosežek med kvalifikanti. Peter Prevc si je z Wolfgangom Loiztlom delil 19. mesto. Skočil je 128,5 metra, ob repu uvrščenih na tekmo pa sta Jurij Tepeš (119 metrov) s 37. in Primož Pikl z 39. mestom (121,5 metra).

Kvalifikacije je dobil domačin Felix Schoft s 138 metrov dolgim skokom. Med tistimi skakalci, ki so imeli nastop v Oberstdorfu že zagotovljen, je bil najboljši Finec Ville Larinto s 137,5 metra, za njim sta bila rojak Matti Hautamäki in Poljak Adam Malysz. Tokrat pa niso skakali Thomas Morgenstern, Andreas Kofler in Simon Ammann, tako da so avtomatično padli na rep uvrščenih in pri določanju parov za izločilno prvo serijo dobili najboljše iz kvalifikacij. Morgenstern se bo tako boril z Malyszem, Kofler s Hautamäkijem in Ammann z Larintom.

Slovenci so dobili naslednje tekmece v prvi seriji: Prevc Norvežana Johana Remena Evensena, Kranjec Čeha Lukaša Hlavo, Tepeš Nemca Martina Schmitta, Pikl pa Norvežana Toma Hildeja.

Prva tekma 59. novoletne turneje se bo začela v sredo ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.