Šport
30 ogledov

Vsi Slovenci na tekmi, Prevc nekoliko krajši

peter prevc falun svetovno prvenstvo EPA
V kvalifikacijah za posamično tekmo na veliki skakalnici so bili uspešni vsi slovenski orli.

Peter Prevc je imel nastop na tekmi že zagotovljen, saj vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, skok pa se mu tokrat ni posrečil tako kot na treningih. Pristal je pri 119 metrih, vendar je nastop moral opraviti z nižjega naleta kot tekmeci.

"Skok se mi ni zdel tako slab, do napake je prišlo malce po mizi, leva smučka se mi ni dvignila. Do te napake jutri ne bo smelo priti. Treba bo poanalizirati reči in videti, kje so še rezerve in jutri narediti dva dobra skoka," je svoj skok za nacionalno televizijo opisal Prevc, svetovni podprvak iz Predazza.

Med tistimi, ki so si nastop še morali zagotoviti, je dobil sicer najvišjo Nemec Richard Freitag. Nato je rekorda skakalnice (135 metrov) izenačil svetovni prvak z manjše naprave Rune Velta in povzročil, da je žirija pred najboljšimi znižala zaletno mesto. Med kvalifikanti je bil Nejc Dežman deveti, Jernej Damjan 16., Matjaž Pungertar pa 20.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.