Šport
18 ogledov

Vujačić: "Vedno se potim, ko gledam Marijo"

Saša Vujačić je spet navijal za zaročenko Šarapovo Reuters
Ameriški mediji so objavili zanimivo zgodbo o letošnji finalistki Wimbledona Mariji Šarapovi in njenem zaročencu, slovenskem košarkarju Saši Vujačiću, ki na sveti travi v živo stiska pesti za Rusinjo.

Odkar Saša Vujačić v živo spremlja Marijo Šarapovo, se je Rusinja uvrstila v polfinale Pariza in finale Wimbledona.

Odnos med športnikoma, ki kljub zaroki še nista objavila datuma poroke, je tako globok, pišejo ameriški mediji, da se jima ni treba pogovarjati, pač pa se v Wimbledonu med igro sporazumevata kar z očmi in kretnjami rok. Košarkar je pred polfinalom z Nemko Sabine Lisicki Mariji namenil tako vroč poljub, da jo je kljub obupnemu serviranju popeljal do finala. "Oba se odlično razumeva. Imava zelo podobne poglede in se nama ni treba pogovarjati, da bi se razumela," pravi Šarapova.

"V to, kar zdaj žanjem, sem vložila ogromno truda. Veliko mi pri treningih pomaga tudi Saša, ki me stalno spodbuja," pravi lepotica iz Sibirije. Ameriški novinarji pozorno spremljajo košarkarja New Jersey Nets, ki je pogosto omenjan v ameriških medijih. Niso pozabili omeniti, kako ji Mariborčan na treningih nosi žogice, po koncu treninga pa namesto nje pograbi veliko torbo z loparji in se z njo odpravi na kondicijski trening. Vujačić se kljub temu, da Šarapova hladno hodi mimo drugih igralcev in trenerjev, z njimi rad rokuje in spregovori kakšno besedo, o dogajanju v Londonu še pišejo mediji.

Sedemindvajsetletni NBA-jevec, ki so ga mediji vzljubili po dolgoletnem tesnem prijateljskem druženju s soigralcem pri LA Lakers Kobejem Bryantom, je o spremljanju Šarapove na teniških igriščih dejal, da pomaga dejstvo, da je tudi sam športnik, zato se tako dobro razume z Marijo, a je tudi navijanje za zaročenko pogosto mučno. "Vedno se potim, ko jo gledam na igrišču. Vseskozi stiskam roke in kolena. Vsakokrat, ko doseže točko, vstanem in ploskam."

Tako kot Vujačić nad tenisom je nad košarko navdušena Šarapova, ki se je s Slovencem spoznala leta 2009 na pikniku pri skupnih prijateljih. "Znam govoriti rusko in angleško. Znam pa govoriti tudi po NBA-jevsko," je dejala nekdanja številka ena svetovnega tenisa, ki še meni, da Vujačić trenira bolj zagreto od nje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.