Šport
7 ogledov

Z objavami na Twitterju zašel v težave

mo farah EPA
Mo Farahu grozi preiskava Mednarodne atletske zveze (IAAF), ker naj bi treniral skupaj s kaznovanim dopinškim grešnikom.

Primer britanskega atleta dokazuje, kako lahko se z nepremišljenimi objavami na družabnih omrežjih zaide v težave. Mo Farah je na Twitterju objavil več fotografij s treninga v Etiopiji, s katerih je razvidno, da ob njem teče dopinški grešnik Hamza Driouch.

Driouch je bil konec decembra lani kaznovan z dveletno prepovedjo nastopanja, potem ko je antidopinška komisija odkrila nepravilnosti v njegovem biološkem potnem listu. Pravila Mednarodne atletske zveze (IAAF) velevajo, da se atlet v času prestajanja kazni ne sme udeleževati priprav, kjer bi imel priložnost trenirati z vrhunskimi športniki.

''Mo v Etiopiji trenira sam,'' je nastalo škodo poskušal sanirati agent Ricky Simms. ''Najel je nekaj lokalnih atletov, da tečejo z njim, vendar ni del skupine. Farah ni povezan z drugim člani skupine,'' je zatrdil Simms.

Neiskrenost agenta dokazujejo fotografije na družabnem omrežju, kjer se Farah druži z ostalimi tekači, vključno z Driouchom. ''Torej, Mo Farah trenira, potuje in obeduje s Hamzo Driouchom, vendar ga ne pozna?'' se v objavi na Twitterju sprašuje uporabnik sportingintelligence.
Trdnih dokazov, da je Farah kršil pravila, sicer ni, najverjetneje pa se bo moral zagovarjati pred IAAF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.