Šport
63 ogledov

Z zmago v etapi tudi v rdečem

David de la Cruz EPA
Španec David de la Cruz (Etixx - Quick Step) je zmagovalec devete etape na Vuelti, ob tem pa je oblekel tudi rdečo majico, ki je namenjena vodilnemu v skupnem seštevku. Drugi je bil Belgijec Dries Devenyns (+0:27), tretji pa Italijan Moreno Moser (0:33).

Etapa je bila zelo razgibana, kolesarji so na poti do Ovieda morali premagati dva vzpona druge in tri tretje težavnostne kategorije. Tudi tokrat se je - tako kot na sobotni preizkušnji - že takoj po startu v ospredje prebila skupina 14 kolesarjev, ki se je nekaj kilometrov pred ciljem "razbila", najbolj razpoloženi in vztrajni pa so se pomerili za etapno zmago.

V iskanju najbolj optimalnih trenutkov za pobeg sta se najbolje znašla David de la Cruz in Dries Devenyns, v zadnjem kilometru pa je - po pravem merjenju moči dobrih 600 metrov pred ciljem - Španec ušel Belgijcu in pobral dvojno nagrado na današnji preizkušnji, saj je poleg etapne zmage oblekel tudi najbolj dragoceno majico na španski pentlji.

Glavnina je v cilj prikolesarila z zaostankom slabih treh minut, vseskozi pa so bili v ospredju tekmovalci Movistara, člana katerega sta bila tudi do današnje preizkušnje vodilna v skupni razvrstitvi - Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Alejandro Valverde. Po današnji etapi pa sta oba nazadovala, Južnoameričan za vodilnim 27-letnim kolesarjem iz Katalonije zaostaja 22, Valverde pa 41 sekund.

V ponedeljek bo na sporedu 188,7 km dolga etapa med krajema Lugones in Lagos de Covadonga, kolesarska karavana pa bo morala premagati tudi dva vzpona prve težavnostne kategorije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.