Šport
26 ogledov

Zaključni pritisk ni bil dovolj

Francozi in Urugvajci so svetovno prvenstvo začeli s točko. (Foto: Reuters)
1/15
Žurnal24 main
Druga tekma svetovnega prvenstva v JAR in skupine A med Urugvajem in Francijo z izjemo zadnjih minut ni ponudila veliko in srečanje se je posledično končalo s povsem neatraktivnih 0:0.

Prvi polčas na srečanju med Francijo in Urugvajem v skupini A ni postregel s preveč bleščečo nogometno predstavo. Nekoliko podjetneje so začeli Francozi, ki so stisnili Urugvajce na svojo polovico, a do pravih priložnosti niso prišli. Zato pa so iz nič udarili Urugvajci, natančenje Diego Forlan, ki je v 16. minuti poskušal z močnim strelom od daleč, francoski vratar Lloris pa je bil na pravem mestu in strel ubranil. A tudi Francozi so si že tri minute kasneje ustvarili lepo priložnost, ko je Gourcuff s prostega strela poskušal presenetiti urugvajskega vratarja Muslera, ta pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Do konca polčasa nobena izmed ekip ni resneje ogrozila nasprotnikovih vrat.

Drugi polčas je postregel s še bolj uspavano igro na obeh straneh. Tako Francozi kot Urugvajci so redko prihajali pred kazenski prostor nasprotnikov. Bolj kot igra je drugi polčas zaznamoval rdeči karton Nicolasa Lodeira, ki je zelenico moral zapustiti slabih deset minut pred koncem dvoboja. Vse to je odprlo več prostora za Francoze, ki so vse pogosteje prihajali pred vrata Muslera. Galski petelini kljub zaključnemu pritisku niso resneje ogrozili Urugvajcev in srečanje se je končalo z 0:0. Po prvem kolu in dveh remijih (tudi JAR in Mehika sta se razšli z neodločenim izidom) v skupini A pa bo dogajanje v tej skupini zagotvo še zelo napeto.

SP v nogometu, skupina A, prvo kolo:

Fancija : Urugvaj 0:0

JAR : Mehika 1:1 (0:0)
Tshabalala (55); Marquez (79)

Lestvica: 1. JAR 1, 2. Mehika 1, 3. Urugvaj 1,4. Francija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.