Šport
36 ogledov

"Žal mi je za Hoaga"

Andrej Flajs ima z Blejci še enoletno pogodbo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Kapetan ACH Volleyja je izjemno zadovoljen s pravkar končano sezono. Želi si, da bi zdajšnja ekipa še vsaj sezono ostala skupaj in obžaluje dejstvo, da bo klub verjetno zapustil trener Glenn Hoag.

Kako je bil zaključni turnir na Poljskem videti s kapetanskimi očmi?
S tem finalnim turnirjem smo presegli klubske cilje in pričakovanja odbojkarske javnosti. Obe tekmi smo sicer izgubili, vendar smo pokazali precej dobro igro. Če bo ta ekipa ostala skupaj – oziroma večina igralcev – lahko tak dosežek še ponovimo.

 

Obe tekmi ste začeli v krču. Je temu botrovalo preveliko spoštovanje do tekmecev ali kaj drugega?
Prvi dan je nekaj časa trajalo, da smo se navadili na dvorano. V nedeljo pa smo tekmo začeli že ob pol dvanajstih, kar je bil šok za telo. Preden smo se zbudili, je bil niz mimo. Nato smo bili blizu celo temu, da bi Poljake premagali.


Reprezentanco čakata dva turnirja: od 21. do 23 maja v Mariboru in od 28. do 30. maja v Izraelu. Slovenija se bo merila s Španijo, Madžarsko in Izraelom po sistemu vsak z vsakim. Neposredno na EP potuje prvouvrščeni, v dodatne kvalifikacije pa drugi.

Kapetan zagotovo ostaja na Bledu?
Imam še enoletno pogodbo, tako kot večina slovenskih igralcev. Želim si, da bi ta ekipa ostala skupaj še vsaj eno sezono, saj smo v letošnji sezoni zrasli tako individualno kot tudi ekipno. Po drugi strani mi je žal, da Glenn Hoag verjetno ne bo ostal z nami. Zame je bil privilegij igrati s takšnimi soigralci.

 

Za reprezentante počitka ne bo, naslednji teden na vas čaka novi selektor Veselin Vuković. Tema pa bodo kvalifikacije za EP 2011 v podobi dveh turnirjev – v Sloveniji in Izraelu.

Sam se majskega cikla ne bom udeležil, kot sva se dogovorila s selektorjem. Če bo Slovenija igrala v dodatnih kvalifikacijah, bom avgusta in septembra na voljo. Imamo potencial premagati tako Madžarsko kot Izrael in Španijo. Predvsem doma bomo favoriti, čeprav so Španci nekdanji evropski prvaki. Pred domačim občinstvom upam na dobre igre. Če bi se na EP uspeli uvrstiti neposredno, bi bil to velik uspeh. Če bomo drugi, bomo poleti igrali dodatne kvalifikacije. Kakršenkoli drugačen rezultat bi bil zame velik neuspeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.