Šport
313 ogledov

Zapravile še drugo zaključno žogo za naslov

nkbm branik
Odbojkarice Nove KBM Branika so zapravile tudi drugo zaključno žogo za 16. naslov državnih prvakinj.

Ekipa GEN-I Volleya je v četrti tekmi finala v gosteh premagala mariborske odbojkarice s 3:0 (11, 23, 18), s tem pa izid finalne serije izenačila na 2:2. 

Potem ko je bilo še nekaj dni nazaj videti, da se bodo odbojkarice Nove KBM zanesljivo veselile svojega 16. naslova državnih prvakinj, je njihov položaj zdaj dosti slabši. Novogoričanke so v zadnjih tekmah vstale od mrtvih, izid izenačile in so v tem trenutku zagotovo v psihološki prednosti. GEN-I Volley je do druge zmage prišla na krilih odličnih servisov, zelo dobre predstave v obrambi, v polju je spet blestela prosta igralka Patrizia Zampedri, v napadu pa je tokrat veliko vlogo odigrala Tina Lipicer Samec. Gostiteljicam je povsem odpovedal sprejem.

Še posebno to velja za prvi niz, v katerem so vodile s 6:5, toda nato so jih povsem dotolkli servisi Pie Blažič, ki je s štirimi asi in s še nekaj odličnimi začetnimi udarci poskrbela za devet zaporednih točk. Njeno serijo je zaustavila Anastazija Bezsonova, ki pa je takoj zatem s servisne črte poslala žogo v mrežo, vodstvo pa je s petim asom novogoriške ekipe povišala Tina Grudina. Ko sta Nuša Ferlinc in Lana Ščuka z dvema zaporednima blokoma postavila izid 9:21, je bilo že jasno, da domače prvega niza ne morejo več rešiti.

So pa v drugem pokazale veliko boljšo igro. Razpoložena Iza Mlakar in njene kolegice so imele reči v svojih rokah vse do izida 18:14, nato pa je spet sledila serija točk gostujočih odbojkaric. Po servisih Lipicerjeve Samčeve so prišle do sedmih zaporednih točk, Mariborčanke so izid še enkrat izenačile, po točki Bezsonove povedle s 23:22, toda nato so se jim zatresle roke. Mlakarjeva bi lahko svoji ekipi zagotovila dve zaključni žogi, a je bila nenatančna, na drugi je svoji ekipi priložnost zagotovila Blažičeva, Novogoričanke pa so že prvo priložnost tudi izkoristile.

Psihološka prednost je bila tako občutno na njihovi strani, v tretjem nizu so jo tudi izkoristile. Povedle so s 7:4, Štajerke so enkrat prišle do izenačenja, izid 10:16 pa je že napovedal, da bo o prvaku morala odločati peta tekma. Domačim se je po asu Mlakarjeve še uspelo približati na 16:19, toda z odličnimi servisi je odgovorila Zala Zbičajnik. Lipicerjeva Samčeva je zagotovila gostjam prvo zaključno žogo, drugo je nekoliko pozneje izkoristila Blažičeva.

Peta tekma bo v petek v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.