Šport
16 ogledov

Zavrnil povabilo, vredno 12.000 evrov

Paul-Henri Mathieu EPA
Francoski tenisač Paul-Henri Mathieu je zavrnil povabilo organizatorjev za nastop na zadnjem Mastersu letošnje sezone v Parizu.

Paul-Henri Mathieu, 96. igralec sveta, je imel zagotovljen nastop na poslednjem letošnjem turnirju serije 1000, vendar se je odločil, da bo povabilo organizatorjev prepustil Pierru-Huguesu Herbertu, ki na lestvici ATP zaseda 138. mesto.

Mathieu si bo nastop na turnirju v francoski prestolnici poskušal izboriti v kvalifikacijah, kjer ga je v uvodnem krogu pričakal Albert Ramos Vinolas

Če bi sprejel povabilo organizatorja, bi samo za nastop v prvem krogu prejel najmanj 12.125 evrov in 10 točk za lestvico ATP, v primeru poraza proti Vinolasu pa bi zaslužil le 1370 evrov in vpisal ničlo na računalniški teniški lestvici.

Francoz je sicer slavil z rezultatom 6:3, 6:2, za uvrstitev v žreb pa bo moral ugnati še Dušana Lajovića.

Uradnega razloga za odločitev, s katero je na kocko postavil več kot 10.000 evrov, ni podal, je pa izjavil, da bi raje zaigral v kvalifikacijah kot neposredno na turnirju. S tem je največ pridobil Herbert, ki si je tako zagotovil košček denarne pogače v Parizu, ki znaša več kot tri milijone evrov.

Mathieu je povabilo, ugibajo mediji, raje prepustil devet let mlajšemu rojaku, ki si ga po njegovem mnenju bolj zasluži, sam pa bo v kvalifikacijah poskušal nadoknaditi tisto, kar je zamudil v preteklih desetih mesecih. V letošnji sezoni je namreč dobil le sedem obračunov, zato bo vsaka minuta na igrišču še kako pomembna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.