Šport
1631 ogledov

Železni Mike: To sem počel, ker sem idiot

Mike Tyson spada med najboljše boksarje v zgodovini. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji svetovni boksarski prvak Mike Tyson je razkril, kaj je počel narobe med kariero.

Nekoč najmlajši svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson, to je pri 20 letih postal po verziji WBC leta 1986, ko je v drugi rundi nokavtiral Trevorja Berbicka, je med in po karieri poskrbel za številne škandale. Med drugim je moral za tri leta za zapahe, ker je bil spoznan za krivega posilstva, leta 1997 je med dvobojem odgriznil del ušesa Evanderju Holyfieldu, šest let kasneje pa je kljub milijonskim zaslužkom med kariero razglasil osebni stečaj.

Mike Tyson Razkritje Šport Tyson: Posiljeval me je, povedal nisem nikomur

A ob vseh nepravilnih potezah, ki jih je povlekel v svojem življenja, ga najbolj moti tista, ki jo je prakticiral pred dvoboji. Tako kot legendarni Muhammad Ali se je za daljša časovna obdobja vzdržal spolnih aktivnosti. V boksarskih krogih je namreč prevladovalo mnenje, da celibat pred borbami privede do večje agresivnosti, povišane ravni testosterona in energije. Železni Mike je bil tako prepričan, da bi ga dekleta ovirala pri njegovem pohodu na vrh boksarskega sveta.

Mike Tyson je verjetno eden največjih zvezdnikov boksa. "Smilil se mi je" Šport Tyson v ženini postelji našel Brada Pitta

"To sem počel, ker sem idiot," je v pogovoru z novinarjem zdaj dejal Tyson. "Bil sem resnično neumen, počel sem reči, ki so mi jih povedali drugi. Dejali so mi, da tako pač moram narediti, dekleta naj bi uničila moje boksanje. V ta posel sem se podal kot oseba brez možgan. Iskal sem le slavo, saj sem imel zelo nizko samozavest. Si zamislite, da začnete pri 12 letih iskati slavo, ker je vaše življenje do takrat popolnoma zgrešeno? Smešno!" je še dodal prvi boksar v težki kategoriji, ki je združil naslove po različicah WBC, WBA in IBF, ko je leta 1987 ugnal še Jamesa Smitha in Tonyja Tuckerja.

Mike Tyson Magazin Tyson pretepel sedem prostitutk
Komentarjev 1