Šport
17 ogledov

Žemlja naprej, Bedene izpadel

Grega Žemlja Reuters
Grega Žemlja ostaja še edini preostali Slovenec v kvalifikacijah za US Open, potem ko je v drugem kolu gladko premagal Nizozemca Matweja Middelkoopa. Aljaž Bedene je izpadel po tesnem porazu z domačinom.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je še en korak bližje uvrstitvi v glavni del turnirja odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. Žemlja je v drugem krogu kvalifikacij premagal Nizozemca Matweja Middelkoopa s 7:5, 6:3 in se uvrstil v tretji krog kvalifikacij, v katerem se bo meril z Belgijcem Yannickom Mertensom.

Žemlja, ki je šesti nosilec kvalifikacij US Opna, tako ostaja edini Slovenec v kvalifikacijah. Petra Rampre je v uvodnem krogu izgubila proti Švicarki Stefanie Vögele s 6:1, 1:6 in 4:6. Aljaž Bedene, ki je bil drugi nosilec kvalifikacij, pa je v drugem krogu klonil proti Američanu Danielu Kosakowskem. Američan je slavil po tretjem nizu s 6:3, 3:6, 7:6 (7).

Izida kvalifikacij, drugi krog:

Grega Žemlja (Slo/6) – Matwe Middelkoop (Niz) s 7:5, 6:3;
Daniel Kosakowski (ZDA) – Aljaž Bedene (Slo/2) 6:3, 3:6, 7:6 (7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.