Šport
60 ogledov

Žemlja v finalu Las Vegasa premagan

Grega Žemlja, US Open 2015 EPA
Slovenski tenisač Grega Žemlja se je v teniškem turnirju challenger prebil do finale, kjer ga je pa premagal Nizozemec Thiem De Bakker.

Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je na teniškem turnirju challenger v Las Vegasu z nagradnim skladom 50.000 dolarjev obstal na zadnji stopnički. V finalu ga je s 3:6, 6:3 in 6:1 premagal Nizozemec Thiemu De Bakker.

De Bakker, 141. na lestvici ATP, se je v ameriški igralniški metropoli izkazal za krvnika slovenskih igralcev; v polfinalu je po hudem boju izločil tudi Blaža Kavčiča. Obenem se je Žemlji oddolžil za nedavni poraz na turnirju v Alphenu. Tudi tokrat je bil Žemlja blizu uspehu, saj je dobil prvi niz in v drugem tekmecu odvzel servis za vodstvo s 3:2, v nadaljevanju pa se je njegova igra povsem ustavila in tekmec je dobil 10 od preostalih 11 iger.

Dobri nastopi Žemlje, Kavčiča, pa tudi Blaža Role, ki se je uvrstil v četrtfinale tega turnirja, so lep obet pred tekmo Davisovega pokala konec teden, ko si bo Slovenija skušala v Kranju proti Litvi izboriti obstanek v prvi evroafriški skupini.

Challenger Las Vega, finale:
Thiemo De Bakker (7) - Grega Žemlja   3:6 6:3 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.