Šport
245 ogledov

Zidanškova rešuje slovensko čast v Ljubljani

Tamara Zidanšek Profimedia
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je po skoraj triurnem boju uvrstila v polfinale WTA turnirja v Ljubljani.

Peti dan glavnega turnirja WTA Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 107.360 evrov je Sloveniji prinesel polovični uspeh. Kaja Juvan se je poslovila v drugem krogu, Tamara Zidanšek pa je po naporni in dolgi partiji napredovala v polfinale, ki bo v soboto ob 13. uri na igrišču Mima Jaušovec na Trgu republike v Ljubljani.

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA, 25-letna Konjičanka, je zabeležila osmo zaporedno zmago v zadnjih dveh tednih. Minuli vikend je namreč po petih zmagah osvojila turnir enakega ranga v Bariju, danes pa je bila po dveh urah in 47 minutah igre boljša od 19-letne Rusinje Erike Andrejeve s 6:4, 5:7 in 6:2.

Kaja Juvan WTA Šport Juvanova izpadla v drugem krogu domačega turnirja

Zidanškova, ki na lestvici WTA zaseda 87. mesto, se bo v polfinalu v soboto pomerila s štiri leta mlajšo Turkinjo Zeynep Sönmez, 177. igralko na svetu.

"Dvoboj je bil zelo fizičen, naporen, saj Andrejeva velja za igralko, ki rada veliko teče in proti kateri so vse izmenjave zelo dolge. Tudi ko sem dobila prvi niz, sem vedela, da ne bo šlo gladko. Tekmica je spremenila taktiko in dvoboj se je hitro zasukal," je uvodoma dejala Zidanškova.

Pri vodstvu 5:3 je Slovenka občutno padla v igri. Izgubila je naslednjih pet iger in v drugi igri odločilnega niza zaostajala 15:40. Sledil je popoln preobrat. Zidanšek je povedla s 5:1 in nato niz zaključila na 6:2.

"Šla sem se preobleč, spremenila način igre, predvsem pa sem se zavedala, da sem fizično dobro pripravljena in da moram vztrajati do konca. Na drugi strani je nasprotnica postala nervozna, začela je delati napake in na koncu sem izvlekla zmago," je dejal Zidanšek.

Polfinale jo čaka na Trgu republike v centru Ljubljane, kjer je postavljeno igrišče Mima Jaušovec, ki zaenkrat zaradi neutrjenega terena še ni služilo svoji funkciji. Po treh dneh je glavna nadzornica WTA prižgala zeleno luč, prav Tamara Zidanšek pa ga bo prva preizkusila.

Konjičanka, ki je s to zmago že napredovala med prvih 80 igralk na svetu, je od danes zadnja slovenska predstavnica na domačem turnirju, ki poteka v Tivoliju. Kaja Juvan se je poslovila v drugem krogu, potem ko jo je premagala Romunka Marina Bulgaru s 6:4, 6:3.

Đoković Je šel predaleč? Šport Oče teniške senzacije besen na Đokovića: "Posmehoval se je mojemu sinu"

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je bila po porazu razočarana, saj je imela na turnirju Zavarovalnica Sava precej višje ambicije. Prvi niz je izgubila v četrtek, nato je bil dvoboj prekinjen zaradi dežja, drugega pa danes.

"Nisem jezna, sem pa razočarana. Nisem pokazala svoje najboljše igre. Na domačem turnirju sem hotela priti malo dlje. Danes sem dvoboj nadaljevala z mislijo, da ga lahko obrnem, vendar nisem našla svoje igre. Bila sem premalo agresivna, tekmica pa je to znala izkoristiti," je dejala Juvanova.

"Vseeno moram biti zadovoljna s sezono, v kateri tenis ni bil vedno v prvem planu. Ponosna sem, da sem znala prebroditi vse težave in da sem dvignila nivo svojega tenisa. Do konca sezone me čaka še nekaj turnirjev, predvsem pa novembra nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King v Sevilli," je dodala Juvanova.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.