Šport > Zimski športi
27 ogledov

Kazahstanec je celo leto treniral za ... to

Taras Pimenov Youtube
Kazahstanski alpski smučar bi z veseljem rad pozabil na prve metre svojega nastopa na SP.

Na moškem superveleslalomu je s številko 72 nastopil tudi Kazahstanec Taras Pimenov, ki pa se ne bo z veseljem ozrl na svoj prvi nastop na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu. Kazahstanec se je namreč nesrečno pognal na startu preizkušnje, prekrižal smuči in padel.

Na koncu je superveleslalom tudi končal, za zmagovalcem Erikom Guayjem pa je zaostal za natanko 18 sekund in pol. Verjetno bi še precej manj, a je še nekaj časa po padcu razmišljal, ali bi nadaljeval s smučanjem. Na koncu je osvojil 50. mesto.

Pred njega se je uvrstil tudi rojak Igor Zakurdaev (+9,30), Ukrajinec Ivan Kovbasnjuk (+9,39) in Albin Tahiri, ki nastopa za Kosovo (+10,91). Gre sicer za smučarja, ki je zrastel na slovenskih smučiščih, leta 2009 pa mu je FIS dovolila spremembo smučarskega državljanstva. Nesrečni Kazahstanec sicer ni bil zadnji uvrščeni, za njim je zaostal še Izraelec Nikita Shcherbakovskiy (+23,32).

Pri FIS na svetovna prvenstva sicer že nekaj časa ne dovolijo nastopov eksotov.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.