Šport > Zimski športi
1573 ogledov

Cene Prevc prizadet: "Ne maram biti označen za goljufa"

cene prevc Epa
Slovenska skakalna reprezentanca bo na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu nastopila precej oslabljena.

Najboljši slovenski skakalec letošnje sezone Anže Lanišek, ki je z drugim mestom v Innsbrucku izenačil svojo najboljšo uvrstitev v karieri, je v kvalifikacijah pred zadnjim dejanjem turneje storil veliko napako in z 52. mestom ostal brez nastopa na tekmi.

S tem je izgubil tudi vse možnosti za vrhunsko končno uvrstitev, potem ko je bil po treh tekmah na visokem šestem mestu.

anže lanišek Turneja Šport Katastrofa za najboljšega Slovenca, diskvalifikacija Prevca

V kvalifikacijah je bilo sicer uspešnih pet orlov, a bodo na tekmi nastopili samo štirje, saj je tekmovalna žirija zaradi neustreznega dresa naknadno diskvalificirala Ceneta Prevca. S tem je slovenska reprezentanca izgubila še tretjega najboljšega orla v skupnem seštevku turneje. 

Razočarani Cene Prevc se je na odločitev tekmovalne žirije odzval z zapisom na družbenem omrežju, kjer je prevzel svoj del odgovornosti, a dodal, da ga je oznaka 'goljufa' prizadela.

timi zajc Kako je s Timijem? Šport Hrgota razkril situacijo z Zajcem ter želje pred zadnjo postojanko turneje

"Danes se je zgodilo, kar želim, da se ne bi nikoli. Ne maram biti označen za goljufa. Da bi bili čim boljši, se v profesionalnem športu trudimo, da bi bilo vse najboljše možno. Naši dresi so posledično narejeni točno po meji dovoljenega. Moja je bila danes rahlo čez in sprejmem, kar si zaslužim. Sedaj je čas, da popravim in se odpravim novim zmagam naproti!" je zapisal 24-letnik.

peter prevc Zadnje dejanje Šport Stoch na pragu tretjega orla, kaj pa Slovenci?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cene Prevc (@cprevc)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.