Šport > Zimski športi
35 ogledov

Domen Prevc s tretjim izidom

domen prevc EPA
Na največjem skakalnem objektu na svetu so izpeljali kvalifikacije. Slovenski orli so uspešno nastopili.

Smučarji skakalci so opravili kvalifikacije za nedeljsko tekmo na letalnici v Vikersundu. Tam bo nastopila šesterica Slovencev. V vetrovni loteriji je bil najboljši Domen Prevc na tretjem mestu, Jurij Tepeš je bil 8., Peter Prevc 9., Anže Lanišek 16., Anže Semenič 20. in Jernej Damjan 22., brez tekme pa je ostal 42. Nejc Dežman.

Domen Prevc je v kvalifikacijah pristal kar pri 220,5 metra, Tepeš pri 205,5, Peter Prevc pri 206,5, 200-metrsko znamko pa je z 202 metroma preletel tudi Lanišek. Za finale je zadostovalo tudi 196 metrov Semeniča in 190 metrov, kolikor jih je skočil Damjan.

"Dan se mi niti ni vlekel, šlo je kar hitro, ni bilo pa tako, da bi v tem čakanju prav užival," je po tekmi povedal Domen Prevc in imel pri tem v mislih stalno spreminjanje programa in večerno prelaganje kvalifikacij. O samem skakanju pa je dodal: "Treba je biti zbran, delati z glavo tako kot prej. No, morda malo manj. Kaj pa vem, mislim, da ko bom enkrat naštudiral to skakalnico, bo šlo daleč. To, da me v zraku premetava, je posledica tega, da skok še ni v redu, da so še rezerve."

Skok večera je uspel Poljaku Kamilu Stochu, ki je poletel 226,5 metra daleč, drugouvrščeni Nemec Andreas Wellinger pa je doskočil pri 213 metrih. Slednji je tudi spet prevzel vodstvo na skandinavski turneji z nagradnim skladom 100.000 evrov. Avstrijec Stefan Kraft (197 m), ki je bil danes deseti, pa zdaj za Nemcem zaostaja 24 točk.

V soboto ob 16.15 bo v Vikersundu ekipna tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.