Šport > Zimski športi
6556 ogledov

Goggia šokirana, Shiffrinova ni mogla gledati

Print Screen
Ob pogledu na nesrečno Lindsey Vonn so se zdrznile tako njene tekmice kot številni navijači, ki so jo prišli spodbujat v Are.

"Pa ne že spet!" je najbrž zadonelo v glavah številnih navijačev ameriške smučarke Lindsey Vonn, ki bi v padcu na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v Areju znova lahko utrpela kakšno hujšo poškodbo.

Padec Lindsey Vonn, superveleslalom na SP Are Prvo dejanje Šport Grd padec in neslaven konec "zlomljene" Vonnove

Američanka, ki zaradi številnih poškodb in še zlasti povsem uničenih kolen ni zmožna nadaljevati svoje kariere, je odstopila na superveleslalomu in tako predzadnjo tekmo končala v zaščitni ogradi.

Padec je močno pretresel tekmovalke v cilju. Kasnejša zmagovalka in tedaj vodilna Američanka Mikaela Shiffrin je raje pogledala stran, drugouvrščena Italijanka Sofia Goggia pa se je samo prijela za glavo. "Vsi držite pesti, da je z njo vse v redu. Tole ni izgledalo lepo," je v ciljni areni dejala Shiffrinova.

V enkran so s strahom pogledovali tudi navijači Vonnove, ki so se v Areju zbrali v lepem številu. Opremljeni s transparenti in zastavami so sprva povsem obmolknili, nekateri so celo potočili solzo ali dve.

 | Avtor: Epa Epa

Kmalu zatem se je po tribunah spet razleglo veselje, ko je postalo jasno, da je z njihovo ljubljenko vse v najlepšem redu.

Zlato medaljo je osvojila Shiffrinova, srebno Goggia, bronasto pa Švicarka Corinne Suter.

Ilka Štuhec Are SVSL Šport Ilka Štuhec potegnila kratko v igri stotink

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.