Šport > Zimski športi
54698 ogledov

Grozljiva padca, kriki smučark parali ušesa

Kajsa Vickhoff Lie Epa
Na ženskem superveleslalomu v Italiji je mlada Norvežanka priletela v zaščitno ograjo.

Val di Fassa je v nedeljo smučarke pričakala v lepem vremenu, pogoji za superveleslalomsko tekmo so bili odlični. S progo je najbolje opravila domačinka Federica Brignone, ki je prehitela tudi letos izjemno Švicarko Laro Gut-Behrami.

Kot trinajsta je startala Kajsa Vickhoff Lie. 22-letna Norvežanka pa nastopa ni končala, saj je v srednjem delu proge naredila napako. Izgubila je ravnotežje, grdo padla in drsela po snegu ter pristala v zaščitni ograji, kjer je nemočno obležala.

Tekma je bila prekinjena za več kot 20 minut, medtem ko je zdravstveno osebje oskrbovalo Skandinavko. Po njo je prišel helikopter in jo odpeljal v bolnišnico.

Po prvih neuradnih informacijah je Lieva utrpela kompliciran zlom noge. Več o njenem stanju bo znanega v naslednjih urah.

Žan Kranjec Veleslalom Šport Žan Kranjec do visoke uvrstitve v Bolgariji

Kot da to še ni bilo dovolj, jo je s številko 21 nato hudo skupila še Rosina Schneeberger. 27-letna Avstrijka je že po nekaj sekundah vožnje zdrsnila in z desno nogo zapela vratca.

Koleno se je grdo obrnilo in Tirolka je, tako kot Lieva, pristala v ograji. Njeni kriki bolečine so dali vedeti, da je prišlo do resne poškodbe.

Sledila je še ena daljša prekinitev. Tudi po Schneebergerjevo je prišel helikopter ter jo odpeljal v bolnišnico. 

Rezultate superveleslaloma v Val di Fassi si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice