Šport > Zimski športi
16 ogledov

Jaklin je že izbral

ferk_main Žurnal24 main
Vodja slovenske ženske reprezentance Božo Jaklin je že razkril, na katere smučarke bo računal na domači tekmi na mariborskem Pohorju.
 
 

V prihodnjem tednu bodo tekmovalke nastopile še na dveh do treh tekmah v Švici, ker je tekma najboljši trening, nato pa nas čaka nastop na Pohorju pred domačim občinstvom.

Božo Jaklin

 
Božo Jaklin, vodja slovenske ženske reprezentance, je že po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Sljemenu nad Zagrebom že razkril peterico od šesterice tekmovalk, ki bodo konec prihodnjega tedna (10. in 11. januarja) nastopile na 45. Zlati lisici na mariborskem Pohorju.

Tako v slalomu kot v veleslalomu bodo nastopile Tina Maze, Mateja Robnik, Ana Drev, Vanja Brodnik in Maruša Ferk, o šesti članici pa se bo vodstvo odločilo po tekmah evropskega pokala in FIS, ki bodo prihodnji teden v Švici. Za nastop se potegujeta Nina Katarina Mihovilovič in Petra Robnik.

"Trenutno pač nimamo širšega izbora tekmovalk," je izbor pokomentiral Jaklin, ki je ocenil tudi slovenski nastop na peti Snežni kraljici na Sljemenu, kjer so vse tri Slovenke ostale brez finala. Ferkova je bila 35., Mihovilovičeva in Petra Robnik pa nastopov nista končali.

"Po nekaj uspešnih nastopih na najvišji ravni sem pričakoval, da se bo Ferkova uvrstila v finale. Dejstvo pa je, da brez napadalne vožnje pač ni mogoče pričakovati uvrstitev med prvo trideseterico. Danes je bila proga zelo težka in ledena, zato sta se preostali slovenski tekmovalki verjetno malce preveč ustrašili takšnih razmer. Na treningu na Golteh, kjer smo pred Semmeringom merili čase, so bile naše tekmovalke zelo izenačene, zato smo se tudi odločili, da bomo zamenjali nekaj članic ekipe. V prihodnjem tednu bodo tekmovalke nastopile še na dveh do treh tekmah v Švici, ker je tekma najboljši trening, nato pa nas čaka nastop na Pohorju pred domačim občinstvom," je po prvi vožnji slaloma na Sljemenu dejal Jaklin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.