Šport > Zimski športi
392 ogledov

Janus izbral ekipo za prvo tekmo

goran janus Profimedias
Glavni trener reprezentance je določil sedmerico, ki bo nastopila na prvi tekmi sezone.

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je določil sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodnih tekmah svetovnega pokala prihodnji konec tedna v poljski Wisli. Na seznamu so Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol in poletni državni prvak Timi Zajc. Za slednjega bo to prvi nastop na tekmah najvišje ravni.

gregor schlierenzauer Šok Šport Neverjetna smola enega največjih vseh časov

Slovenci so po koncu poletne sezone in državnem prvenstvu v Kranju odšli na aktivni oddih na Tenerife, nato pa so se hitro znova vrnili na skakalnice. V Oberstdorfu so zdaj že tradicionalno opravili prve skoke na ledeni smučini pred novo sezono. Po trening kampu v Nemčiji so v sredo popoldne in danes dopoldne prvič preizkusili še ledeno smučino v Kranju. Janus je hitro določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na prvi postojanki letošnje sezone svetovnega pokala v poljski Wisli.

Michael Hayböck Smučarski skoki Šport Avstrijski adut se je poškodoval na Cipru

Skakalce v Wisli prihodnji konec tedna v petek najprej čakajo kvalifikacije, nato sobotna ekipna tekma pod žarometi in še nedeljska posamična tekma, prva v letošnji olimpijski sezoni.

peter prevc lahti 2017 Nova zvezda Šport 17-letnik premagal Prevca in ostalo elito

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice