Šport > Zimski športi
7787 ogledov

Kasai misli resno, tako daleč je pripravljen iti

Noriaki Kasai Profimedia
Petdesetletni japonski veteran bo naredil vse, kar je njegovi moči, da bi v prihodnji sezoni spet tekmoval v svetovnem pokalu.

Priljubljeni japonski skakalec Noriaki Kasai več kot tri leta po zadnjem nastopu na tekmi svetovnega pokala (36. mesto v Sapporu) še vedno vse svoje moči usmerja v uspešno nadaljevanje skakalne kariere.

Petdesetletni veteran, ki se lahko pohvali s številnimi rekordi v kategoriji "najstarejši", bo prihajajoče tedne in mesece v celoti podredil pripravam na novo sezono, v kateri se želi ponovno meriti z najboljšimi skakalci na svetu.

V ta namen bo skakalec z več kot 40-letnimi izkušnjami prevetril svoj trenažni proces v pripravljalnem obdobju, da bi se izognil pastem, ki so mu v zadnjih nekaj let oteževale optimizacijo fizične pripravljenosti.

Kasai se je v svetovni pokal želel vrniti že v lanski sezoni, a mu z izjemo neuspešnih kvalifikacij v Sapporu, kjer je dvakrat končal izven najboljše petdeseterice, to ni uspelo.

Kasai Planica svetovni pokal finale smučarski skoki | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Legendarni skakalec, ki se je na elitni ravni prvič preizkusil daljnega leta 1988, pa se nima namena zgolj vrniti v reprezentanco, temveč se želi tam tudi obdržati, za kar je pripravljen pošteno zavihati rokave.

"Moj cilj je še naprej vrnitev v svetovni pokal. Želim si spet postati reden član državne reprezentance," je povedal 50-letnik in dodal: "Če mi bo uspelo dvigniti formo, potem se bom lahko uvrščal med top 20 na najmočnejših tekmovanjih na svetu."

Tokrat bo, kot je pojasnil, ubral nekoliko drugačen pristop. "Običajno sem se po koncu sezone zredil od šest do sedem kilogramov. Odvečne teže sem se nato znebil med pripravami, ki trajajo od maja do junija. Letos tečem vsak dan, da bom bolje pripravljen še pred začetkom trening kampa. Danes sem začel teči ob 5:30 zjutraj," je nedavno razkril v svojem blogu.

Japoncu se je v lanski sezoni po srečnem naključju ponudila priložnost za nastop na tekmi v Sapporu, potem ko je njegov moštveni kolega Rikuta Watanabe zbolel. Prvi dan je v kvalifikacijah zasedel 51. mesto, nastop na tekmi pa se mu je izmuznil zgolj za 0,4 točke. Dan kasneje je bil 55.

Kasai je pred časom napovedal, da namerava skakati najmanj do svojega 60. leta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 23:17 19.maj 2023.

    Kapo dol!

  • Avatar NickMason
    NickMason 07:42 19.maj 2023.

    Tudi ,če bo zadnji bodo vsi navijali zanj.

Sorodne novice