Šport > Zimski športi
12476 ogledov

Kobayashi priznal, da ga je bilo na smrt strah

Kobayashi Print Screen
Japonski skakalni zvezdnik je opisal svoje občutke ob rekordnem podvigu na Islandiji.

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi je bil s strani domače smučarske zveze izbran za najboljšega športnika pretekle zimske sezone.

Odločitev ni presenetljiva, saj je 27-letni šampion v tekmovalni zimi 2023/2024 osvojil novoletno turnejo štirih skakalnic in v skupnem seštevku zaostal samo za dobitnikom velikega kristalnega globusa Avstrijcem Stefanom Kraftom.

Za povrhu je nedavno na Islandiji poletel rekordnih 291 metrov, kar je botovalo burnim razpravam glede legitimnosti tega dosežka. Več o tem TUKAJ.

Kobayashi Nor podvig Šport Fis: "Kobayashi je resda poletel 291 metrov, toda ..." Kobayashi Mnenje strokovnjaka Šport "Fis je dobil brco v rit!"

"Za mano je zelo uspešna sezona. Potrudil se bom po najboljših močeh, da bom tudi v prihodnji sezoni skakal na enakem nivoju in z enako stopnjo energije," je na podelitvi priznanj v Tokiu povedal japonski skakalni zvezdnik.

Dotaknil se je tudi vratolomnega podviga na Islandiji, ki navkljub pritiskom nekaterih skakalcev in strokovnjakov ne bo priznan kot uradni najdaljši polet vseh časov.

"Priznati moram, da je bilo zelo težko. Sonce je močno sijalo in sneg se je hitro topil. Zaletišče je bil narejeno ročno, zato so se pojavljali valovi. A bilo je tudi zelo zabavno. To je bil najpomembnejši trenutek v moji karieri."

Smučarski skoki Zasedanje v Portorožu Šport Potrjeno! Smučarski skoki na pragu velike spremembe

Kobayashi | Avtor: Print Screen Print Screen

Vikersund Zaostritev Šport Velika afera iz lanske skakalne sezone se seli na sodišče

"Vse skupaj je bilo zame povsen novo in neznano. Čutil nisem nič drugega kot strah. Najprej sem se poskušal spoprijateljiti s letalnico in nekajkrat skočiti bolj zadržano, šele pri zadnjih dveh poletih pa sem resnično dal vse od sebe. Red Bullu sem se pridružil zato, ker sem želel storiti nekaj izjemnega. Sanje so se mi uresničile. Srečen sem lahko, da imam najboljšo ekipo na svetu. Nekoč bi želel to ponoviti," je povedal Kobayashi.

Kobayashi | Avtor: Profimedia Profimedia

Nika Križnar Neugodno Šport Novi trener slovenskih skakalk že naletel na prvo težavo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri_ 17:41 11.maj 2024.

    Vsakega, ki je normalen je strah takega podviga!