Šport > Zimski športi
1343 ogledov

Lampičeva v igri celo za stopničke, na koncu se je zgodilo to

Lampič Profimedia
Biatlonka Anamarija Lampič je na posamični 15-kilometrski tekmi v Oslu osvojila 32. mesto. V igri so bile teoretično celo stopničke, najmanj pa deseterica, a je slovenska reprezentantka prav na zadnjem streljanju napravila tri od skupno petih napak.

Tekmovalka kranjskega Triglava Anamarija Lampič je bila odlično na progi do tretjega streljanja. Napakama na prvem in drugem postanku je dodala ničlo in se z dvema minutama pribitka zavihtela celo na deveto mesto. Na zadnjem postanku pa so sledile tri napake in zdrs po rezultatski lestvici, pa čeprav je v zadnjem krogu s hitrim tekom še pridobila osem mest.

"Zelo sem zadovoljna s tekom in streljanjem. Tistih treh strelov na koncu je bilo seveda malo škoda, a to je bilo moje najboljše streljanje v sezoni, tako, da sem zelo vesela. Grem pozitivno naprej," je po tekmi dejala 28-letna reprezentantka, zadovoljna s 75-odstotno natančnostjo z orožjem. Novo priložnost za točke bo imela že v soboto na tekmi s skupinskim startom.

Polona in Živa Klemenčič sta s štirimi zgrešenimi tarčami končali v zadnji tretjini nastopajočih. Prva je bila 60., druga 73. med 84 uvrščenimi. "Ni bil polom, ni pa to, kar si tekmovalec rezultatsko želi," je misli obeh opisala Živa Klemenčič.

Na tekmi, ki so jo prireditelji zaradi goste megle s četrtka prestavili na petek, danes pa je sledil pol ure kasnejši start od predvidenega, je zmagala Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold in tako delno doživela zadoščenje po slabšem nastopu na februarskem svetovnem prvenstvu na Češkem, kjer so kraljevale Francozinje. Močno je povečala tudi prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima zdaj 84 točk prednosti pred Francozinjo Justine Braisaz Bouchet.

Za Tandrevold sta na stopničkah današnjo tekmo končali Švedinja Elvira Öberg in rojakinja Ida Lien. Zadovoljna je lahko tudi četrtouvrščena Italijanka Lisa Vittozzi, ki je osvojila mali kristalni globus v posebnem seštevku posamičnih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.