Šport > Zimski športi
12913 ogledov

Legenda se poslavlja! Na SZS pojasnili svoje razloge

Lampič Ricco Gross Profimedia Anamarija Lampič v pogovoru z nekdanjim trenerjem biatlonske reprezentance Riccom Grossom.
Legendarni nemški biatlonec v prihodnji sezoni ne bo več glavni trener slovenske biatlonske reprezentance.

Poročali smo, da je krovna smučarska zveza presenetljivo razrešila glavnega trenerja slovenske biatlonske reprezentance Ricca Grossa.

53-letni nemški strokovnjak, večkratni svetovni in olimpijski prvak, je pričakoval, da bo na položaju ostal vsaj do leta 2026, najbolj pa ga je zmotilo, da ga je zveza o koncu sodelovanja obvestila tako pozno.

"Pri drugih reprezentancah je že vse zasedeno. Sam sem za prekinitev sodelovanja zvedel tik pred veliko nočjo, kar je zelo slab termin. A je, kakor je, in poiskati bom moral alternativo," je povedal za nemške medije. 

Iz SZS so v navezavi na te očitke sporočili, da trenerju in ekipi priznavajo trdo delo in vloženo energijo, a dodajajo, "da so bili cilji glede dosežkov in sistema dela postavljeni zelo visoko in da ni bil dosežen pričakovani napredek. Zato je bila sprejeta odločitev o prekinitvi sodelovanja z Riccom Grossom."

"Razlog je dodana vrednost glede na vložek panoge in doseženi cilji," je odločitev pojasnil vodja reprezentanc Tomas Globočnik in dodal, da bo do "konca aprila postavljena nova trenerska zasedba in delna reorganizacija reprezentanc."

Ricco Gross | Avtor: Profimedia Profimedia

V SZS so razkrili tudi, da bodo povečali reprezentanci A, s čimer želijo vzpodbuditi konkurenco, kar naj bi prineslo boljše rezultate. V moški ekipi so standardni člani Jakov Fak, Miha Dovžan, Anton Vidmar in Lovro Planko, na novo pa sta člana elite tudi Matic Repnik in Mark Vozelj.

V ženski ekipi A pa bodo standardne članice Anamarija Lampič, Polona in Živa Klemenčič ter Lena Repinc, delu pa se priključujeta tudi Kaja Zorč in Klara Vindišar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • poldka 21:43 11.april 2024.

    kje je Aleks Cisar???? Bil je velik talent in up našega biatlona.