Šport > Zimski športi
537 ogledov

Nika Križnar še naprej nepremagljiva, odlična tudi Prevčeva

Nika Križnar Profimedia
Nika Križnar je dosegla še tretjo zmago v poletni sezoni.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je zmagala tudi na tretji tekmi poletne velike nagrade. Potem ko je dobila obe tekmi na uvodni postaji v francoskem Courchevelu, je danes prepričljivo slavila še v poljskem Szczyrku. Slovenski uspeh je s četrtim mestom dopolnila Nika Prevc.

Križnarjeva je danes na Poljskem slavila po podobnem scenariju kot nazadnje v Franciji. Vodila je že po prvi seriji z 98,5 metra dolgim skokom pred Japonko Saro Takanashi in Kanadčanko Alexandrio Loutitt. Po polovici tekme je bila Prevčeva (99,5 m) četrta, Ajda Košnjek (94,5 m) na 12. in Katra Komar (92 m) na 14. mestu.

V drugi seriji je Križnar z najdaljšim skokom (102 m) le še potrdila vodstvo in zmago, na koncu je imela pred japonsko tekmico 15 točk prednosti. Na tretjem je ostala Kanadčanka.

"Zelo sem zadovoljna s svojimi skoki. Mogoče je bil prvi skok malce slabši, a vseeno sem potem v drugem veliko nadoknadila, ker sem naredila res vrhunski skok. Doskok je bil danes perfekten. Ne vem, kaj naj sploh rečem. Tretja zmaga v poletni veliki nagradi. Sanjam ali se to res dogaja? Uživati čim dlje v tem. Jutri fokus na še eno tekmo, potem pa na zaslužen počitek," je po tretji poletni zmagi za Smučarsko zvezo Slovenije dejala Križnarjeva.

Prevčeva (98,5 m) je zadržala četrto mesto iz prve serije, do stopničk so ji zmanjkale štiri točke in pol. Za dve mesti sta napredovali Košnjekova (90 m), in Komarjeva (92 m), ki sta se povzpeli na končno deseto oziroma 12. mesto.

Skupno je Križnarjeva po treh tekmah sezone v vodstvu z vsemi 300 točkami. Takanashijeva je s tremi drugimi mesti pri 240 točkah, Loutittova pa s tremi tretjimi pri 180. Prevčeva je četrta s 131 točkami, Košnjekova 15. z 52, Komarjeva pa dve mesti za njo (49).

Danes popoldne ob 15. uri bodo v Szczyrku nastopili še skakalci, v nedeljo pa bosta na tem poljskem prizorišču še po ena tekma v ženski in moški konkurenci.

V poletni sezoni bo skupno na sporedu sedem tekem, po Szczyrku še dve v romunskem Rasnovu konec septembra in zadnja v nemškem Klingenthalu v začetku oktobra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.