Šport > Zimski športi
2674 ogledov

Polom slovenskih skakalcev na prvi postaji sezone

robert kranjec, smučarski skoki, skakalec EPA
Slovenski skakalci brez finala v Courchevelu.

Če so bili v slovenskem taboru lahko zadovoljni z dopoldanskimi dosežki deklet, pa so bili povsem drugačne volje po prvi moški tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Courchevelu. Prav nihče od Slovencev, ki sicer tako kot druge reprezentance v Francijo niso prišli z najboljšimi, se namreč ni uvrstil v finale.

Še najboljši je bil Jan Bombek, ki je na 31. mestu za najboljšo trideseterico zaostal vsega 0,5 točke, Matija Vidic je bil 36., Rok Oblak 40., Rok Masle 41., Jernej Presečnik pa 47.

Zmagal je Švicar Gregor Deschwanden, ki je do uspeha prišel predvsem po zaslugi najboljšega skoka v prvi seriji, ki je meril 130,5 metra (v drugo je skočil le 115,5 m). Po drugi je imel 8,1 točke prednosti pred Bolgarom Vladimirjem Zografskim, na tretje mesto pa se je z osmega prebil Avstrijec Marco Wörgötter.

V prvi seriji je bil s skokom 134,5 m sicer prepričljivo najdaljši Nemec Philipp Raimund, a je pri doskoku padel, si poškodoval kolk in v finalu, v katerem so bili skoki precej krajši, ni nastopil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice