Šport > Zimski športi
239 ogledov

Nika Križnar opravila s konkurenco na prvi postojanki

Nika Križnar Instagram
Dve slovenski skakalki med najboljšo peterico na uvodni tekmi poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu.

Smučarska skakalka Nika Križnar je zmagovalka prve tekme poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu. Njen uspeh je s petim mestom dopolnila Nika Prevc, Katra Komar je bila 14. in Ajda Košnjek 20.

Nika Križnar, Zoran Zupančič Začetek sezone Šport Slovenija stavi na obe Niki, moški del brez A-reprezentantov

Slovenska skakalka, dobitnica dveh kolajn na zadnjih OI v Pekingu, si je v prvi seriji po skoku dolgem 125 metrov delila prvo mesto z Japonko Saro Takanashi, ki je sicer skočila štiri metre in pol več, a iz naleta višje, prejela pa tudi slabše ocene za slog.

Nika Križnar je bila najboljša tudi v drugi seriji, ko je pristala pri 128,5 metra. Japonka je skočila dva metra in pol več, vseeno pa v končnem izračunu zaostala natančno 10 točk za Slovenko, ki je osvojila 207,3 točke in si prislužila 2500 švicarskih frankov nagrade.

Zaostanek tretjeuvrščene kanadske svetovne prvakinje Alexandrie Loutit je znašal že 36,6 točke. Nika Prevc je za stopničkami zaostala dobrih 11 točk.

"Super dan. Moj najboljši rezultat na tem prizorišču in super začetek poletne velike nagrade. Res sem uživala do konca. Vem, da je še nekaj malenkosti, ki jih lahko popravim, predvsem pri doskoku. Tako v prvi kot v drugi seriji pa sem ostala za smučko v zraku, nisem potovala skozi zrak. V bistvu sem zelo vesela tudi za celotno ekipo, ker smo dosegli lepe rezultate."

Nika Križnar

Daniela Iraschko-Stolz Velika borka Šport Legendarna skakalka: "Ne vem, če bom še kdaj normalno hodila" Kubacki Velik človek Šport Kubacki zmago najprej posvetil ženi, nato si je premislil

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.