Šport > Zimski športi
32297 ogledov

Kubacki zmago najprej posvetil ženi, nato si je premislil

Profimedia
Čudovita gesta poljskega smučarskega skakalca po zmagoslavni vrnitvi na mednarodno sceno v Zakopanah, kjer je pokoril vso konkurenco na veliki napravi in z zlato medaljo kronal svoje nastope na evropskih igrah.

Veliki osmoljenec lanske sezone svetovnega pokala Dawid Kubacki je postal eden izmed junakov evropskih iger, potem ko se je zavihtel na najvišjo stopničko na drugi posamični moški tekmi na veliki skakalnici v Zakopanah.

S tem je 33-letnik potrdil dobro formo pred nadaljevanjem poletne sezone in si priskrbel obliž na rano po razočaranju na srednji napravi, kjer je tekmo sklenil na skromnem desetem mestu.

Kubacki | Avtor: Epa Epa
Kubacki, ki je v boju za zlato premagal Avstrijca Jana Hörla in Nemca Philippa Raimunda, je s tem dosegel prvi uspeh na mednarodni sceni po hudih zdravstvenih težavah žene Marte, zaradi česar je moral predčasno končati lansko sezono in posledično izpadel iz boja za veliki kristalni globus.

Kubackijeva žena je bila zaradi resnih težav s srcem celo v življenjski nevarnosti, zato se je kariera dvakratnega svetovnega prvaka za nekaj časa znašla na stranskem tiru.

Pred slabima dvema mesecema se je vrnil na skakalnice in začel s pripravami na evropske igre, kjer je potrdil, da kljub 33 letom še vedno ni za staro šaro in da bo treba nanj tudi v prihodnje resno računati.

Dawid Kubacki Nova realnost Šport Kubacki z novimi razkritji o ženi: "Imamo težave, toda ..."

Kubacki | Avtor: Epa Epa
"Oči se mi niso orosile, toda lepo je bilo spet stati na zmagovalnem odru. Še lepše se je bilo potegovati za medaljo," je po zmagi za poljske medije povedal Kubacki. "Tekme so bile zelo lepe, nivo tekmovanja pa več kot zadovoljiv. Ne samo za nas, temveč tudi za navijače. Veliko je bilo dolgih skokov, pogoji so bili zelo dobri. Gledali smo dobre skoke," je dodal.

Precej slabše je bil razpoložen pred dnevi, ko je na srednji napravi zasedel šele deseto mesto. "Po tistem slabem rezultatu sem se spraševal o formi. Toda uspel sem se pobrati v psihološkem smislu. Vedel sem ,da je to pravi način. Na srednji napravi se mi ni izšlo, ni bilo prave povezave med glavo in nogami. Izkušnje so mi pomagale, da sem znal pristopiti k naslednji tekmi, kjer sem zadovoljil potrebo po dolgih skokih," je povedal skakalec.

Kubacki je v Zakopanah slavil vpričo prijateljev in družine. Takoj po koncu tekme je uspeh posvetil ženi Marti, a si je kasneje premislil."Vprašanje me je presenetilo, saj nisem imel časa razmišljati o tem. Zmago sem posvetil ženi, po premisleku pa sem si premislil. Posvečam jo zdravnikom, medicinskim sestram in celotnemu osebju centra za srčne bolezni v mestu Zabrze," je sklenil Poljak.

Kubacki | Avtor: Epa Epa

Kubackemu je po tekmi čestital tudi slovenski skakalec Anže Lanišek, ki je na zaključni slovesnosti ob koncu lanske sezone v Planici močno ganil športno javnost, ko je na zmagovalni oder prinesel kartonast izrez poljskega skakalca.

"Zelo sem vesel zanj, zaslužil si je zmago," je komentiral Lanišek in dodal: "Vsi vemo, kaj se je zgodilo njegovi ženi. Na skakalnice se je vrnil z dodatno močjo. Psihološko je zelo močan tekmovalec. Želim mu samo najboljše."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.