Šport > Zimski športi
71776 ogledov

Kubacki odprl dušo: "Želim si nadaljevati kariero, toda ..."

Dawid Kubacki Profimedia
Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki je spregovoril o družinski situaciji in načrtih za prihodnost.

Četrti skakalec pretekle zime Dawid Kubacki, ki je moral zaradi bolezni žene predčasno končati sezono, sicer bi v skupni razvrstitvi bržkone posegel še kakšno mesto višje, ima za seboj eno najtežjih obdobij v svojem življenju.

Triintridesetletni Poljak se trenutno posveča ženi in njunima dvema otrokoma, hkrati pa mu misli uhajajo tudi k nadaljevanju profesionalne športne kariere.

Dawid Kubacki Nova razkritja Šport Kubacki spregovoril o ženi: "Glede na vse, kar je prestala ..."

Dawid Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia
Kubacki, ki ima za seboj najbojšo sezono doslej, je moral 19. marca izstopiti iz boja za veliki globus, potem ko so njegovo ženo Marto sprejeli v bolnišnico zaradi težav s srcem. Čeprav se je njeno stanje od prvotne hospitalizacije precej izboljšalo, jo do popolnega okrevanja čaka še dolga pot, na kateri ji bo njen srčni izbranec vseskozi stal ob strani, četudi bo moral zaradi tega žrtvovati svojo kariero.

"Pretekla dva tedna sta nas izčrpala. Martino počutje ni najboljše, toda njeno stanje se izboljšuje. Čaka nas dolga rehabilitacija, preden se bomo lahko skupaj vrnili domov z občutkom mirnosti, da je z njo vse v redu. Marta je v dobrih rokah in hitro napreduje," je v intervjuju za TVN povedal Kubacki.

Poljak je po slovesu od sezone - karavano je na vrat na nos zapustil pred zadnjo preizkušnjo v Vikersundu in se s prvim letom vrnil nazaj v domovino - veliko časa preživel ob ženini bolniški postelji.

Timi Zajc Ni prebolel Šport Slovenski šampion še vedno pod vtisom hude nesreče

"Lahko bi rekli, da trenutno živim v bolnišnici. Veliko časa sem z ženo in ji nudim svojo oporo. Nekaj dni sem preživel doma z otroki, za katere izmenjaje skrbita najini družini. Sorodniki so s seboj pripeljali otroke, tako da zabave ne manjka. Starejša hči komaj opazi, da staršev ni doma. To je po eni strani dobro. Po nekaj časa je začela spraševati, kje je mama. Pojasnil sem ji, da je v bolnišnici, kjer zanjo skrbijo zdravniki in da se bo vrnila takoj, ko bo okrevala," je povedal nekdanji zmagovalec novoletne turneje.

Zagotovila o tem, kdaj se bo Marta lahko vrnila domov, za zdaj še ni. "Zdravniki glede tega še tavajo v temi. Bržkone v nekaj tednih," je povedal Kubacki in se nato dotaknil ganljive geste Anžeta Laniška med podelitvijo priznanj najbojšim skakalcem sezone v Planici.

Janne Ahonen Velikan Šport Senzacionalna vrnitev skakalne legende

"Podelitev sva gledala skupaj z ženo. Ob pogledu na tiste prizore so obema po licih tekle solze. To je bilo čudovito, česa takšnega res nisem pričakoval," še pravi dobitnik bonastega posamičnega odličja iz Pekinga (2022).

In načrti za prihodnost? "Motivacije mi ne manjka. Želim si nadaljevati kariero in se potegovati za kristalni globus ter druge lovorike. Vem, da sem tega zmožen, toda ne vem, če bom imel možnost za to. To je pa drugo vprašanje," je sklenil poljski šampion.

Magdalena Palasz Jezik prehitel pamet Šport Šokirala med prenosom tekme v Planici. "To je škandal leta"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.