Šport > Zimski športi
123075 ogledov

Šokirala med prenosom tekme v Planici. "To je škandal leta"

Magdalena Palasz Instagram
Poljska smučarka skakalka je želela biti duhovita, a se ji je njen poskus pošteno izjalovil. Svoje besede je globoko obžalovala.

Preteklo nedeljo se v dolini pod Poncami končala sezona smučarskih skokov. Zadnjo preizkušnjo tekmovalne zime je zaznamovala dvojna zmaga slovenskih orlov, na koncu se je v igri desetink najbolj smejalo Timiju Zajcu, ki je za 0,1 točke ugnal trenutno najboljšega slovenskega skakalca na svetu Anžeta Laniška.

Dogajanje v Planici so podrobno spremljali tudi na Poljskem, kjer se smučarski skoki uvrščajo v sam vrh najbolj priljubljenih športnih panog. V vlogi strokovne sodelavke je poslednjo tekmo sezone v televizijskem studiu TVN komentirala tudi poljska skakalka Magdalena Palasz, ki je po koncu prve serije izzvala ogorčenje z opazko na račun japonskega sodnika.

Kaj se je zgodilo?

Anže Lanišek in Stefan Kraft sta v prvi seriji poletela 239,5 oziroma 238,5 metra. Oba sta blestela skozi vse faze leta, za kar sta bila tudi primerno nagrajena s strani sodnikov. Tako Slovenec kot Avstrijec sta za svoj polet prejela štirikrat po 20 točk, samo japonski sodnik jima je dodelil oceno 19,5. Ocena sicer ni štela v končni izračun, saj se najboljša in najslabša sodniška ocena izničita.

Poljska skakalka je strog kriterij japonskega sodnika poskušala obrniti na šalo, a se ji domislica ni posrečila. "Morda je japonski sodnik dal oceno 19,5, ker so njegove oči preveč priprte," je izstrelila in s tem izzvala ostre odzive. Po premoru je v studiu globoko obžalovala svoje besede in se zanje iskreno opravičila.

"Čudovito. Rasistične šale gospodične Magdalene Palasz na račun japonskega sodnika. Brez komentarja," je na Twitterju zapisal poljski novinar in urednik Kacper Wojciechowski.

Kritična je bila tudi poljska javnost. "Prav je, da se je Magdalena opravičila zaradi nesramne žalitve japonskega sodnika. Škandal leta," je zapisal nek poljski navijač. Kljub vsemu je bila večina gledalcev mnenja, da komentar ni bil zlonameren. 

"Neumna šala, a ustrahovati dekle zaradi tega je še huje, še zlasti ker se je opravičila," je zapisal nek navijač. "In kaj predlagate? Zapor? Saj ni mislila slabo. Seveda ni prav, da je to izrekla v neposrednem prenosu, toda ne bomo je zdaj kamenjali," ji je v bran stopil drugi.

Komentarjev 16
  • Idioti 10:27 08.april 2023.

    Edini skandal je na vsaki tekmi v sodniškem stolpu in to dobro veste , pa niti besedice o tem !

  • Idioti 10:24 08.april 2023.

    Končno se je nekdo javno lotil sodniške skakalne bande ! Mimogrede , a mogoče slučajno ampak čisto slučajno , ne bi ocenjevali skokov po pregledu video posnetka skoka . Predlagam , da sami to uredijo in da se nehajo smešiti ...prikaži več pred polnimi stadioni , kajti ne gre za smešenje ampak za čisti NACIONALIZEM pri njihovem ocenjevanju ! Skoki so nejkaj podobnega kot Pesem Evrovizije ! SRAMOTA OD TOČKOVANJA !

  • Hasan 15:33 06.april 2023.

    Luštna punčara veliko lepša od Golobove influencerke.