Šport > Zimski športi
9411 ogledov

Slovenski šampion še vedno pod vtisom hude nesreče

Timi Zajc Profimedia
Zmagovalec zadnje tekme v sezoni Timi Zajc še vedno ni prebolel strašljivega padca na mali letalnici v Willingenu.

Timi Zajc je v nedeljo ugnal vso konkurenco in sezono svetovnega pokala sklenil s prvo zmago v Planici. Pri tem mu je šla na roko strateška odločitev trenerja Roberta Hrgote, ki je pred nastopom svojega varovanca krepko znižal zaletišče.

Tvegana odločitev se je izplačala, saj je Zajc kljub nižjemu zaletnemu mestu poletel kar 234 metrov in na koncu za desetinko točke ugnal drugouvrščenega Anžeta Laniška.

Zajc je po tekmi spregovoril za naš medij in pojasnil, zakaj se v Planici ni podal v lov za svetovnim rekordom, čeprav so načeloma razmere to dopuščale.

Povedal je, da mu na letalnicah bolj odgovarjajo nekoliko krajši in varnejši poleti, saj ima še vedno "precejšnje probleme v letu."

Prav tako je bil slovenski skakalec še vedno pod vtisom hudega padca na mali letalnici v Willingenu, kjer je uprizoril fantastičen skok, a ga je moral v zadnji fazi močno skrajšati, sicer bi se rekordni podvig - Zajc je namreč kar za 8,5 metra preskočil rekord naprave - zanj lahko končal tragično.

Timi Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

"Smuče imam postavljene zelo ravno in tam, ko začnem pridobivati, nisem pripravljen toliko tvegati, ker me je strah padca. Vemo, da se je en tak zgodil v Willingenu in kaj takega ne moreš čez noč pozabiti. Verjetno bom še rabil nekaj poletov," je za zurnal24.si povedal Zajc in dodal: "Dokazal sem, da lahko tudi z 234 metri zmagaš Planico."

Timi Zajc To je bil razlog! Šport Timi Zajc ima en mesec prosto, v ta sanjski kraj bo šel na dopust

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:23 06.april 2023.

    Zdravje in varnost sta najpomembnejša.