Šport > Zimski športi
51059 ogledov

Kar je Lanišek na podelitvi naredil za Kubackega, seže v srce!

Planica Anže Petkovšek
Izjemna gesta slovenskega skakalca, ki je dokazal, da ni le velik športnik, pač pa tudi velik človek. Takole se je poklonil Dawidu Kubackemu, ki v Planico zaradi hudih zdravstvenih težav njegove žene ni prišel.

Anže Lanišek je imel v Planici kljub odličnim skokom precej smole. Najprej je na sobotni tekmi posameznikov moral za malo priznati premoč Stefanu Kraftu, nato je naredil manjšo napako v zadnjem skoku ekipne tekme, ki je Slovenijo stala zmage, nato pa je danes kljub fenomenalnima poletoma za las ostal brez zmage – za vsega 0,1 točke je na koncu športno priznal premoč Timiju Zajcu

Timi Zajc Štirje med 6! Šport Praznik v Planici! Dvojna slovenska zmaga, zabavo malce skazil le Kraft

A da ni le velik športnik, ki zna čestitati zmagovalcu, pač pa tudi velik človek, je dokazal z gesto na podelitvi pokalov in priznanj ob koncu sezone. Ko je dvignil pokal za tretje mesto v skupnem seštevku sezone, je na oder prinesel še fotografijo oz. kartonasto podobo Dawida Kubackega, ki je eden njegovih boljših prijateljev v karavani. 

S tem je želel Lanišek povedati, da je Kubacki tisti, ki si zasluži biti med tremi najboljšimi v sezoni, a so pač okoliščine – hude težave njegove žene Marte – poskrbele, da je boj za prvo trojico Poljak oddal brez boja. Kubacki se je ob koncu sezone boril celo za veliki kristalni globus, a je svoje udejstvovanje v tej sezoni sklenil že na norveški turneji, ko je čez noč "izginil" iz Vikersunda.

Dawid Kubacki "To je čudež" Šport Kubacki v prvem intervjuju razkril ženino zdravstveno stanje

Prav danes je sicer poljsko športno javnost razveselila informacija, ki jo je v intervjuju delil sam Kubacki, in sicer da se stanje njegove žene izboljšuje. Več o tem tukaj.  

1/5
Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici. Anže Petkovšek

Najbrž ni treba posebej poudarjati, da je Lanišek s to potezo navdušil poljsko skakalno javnost, pa tudi širšo. Kot je bilo videti s posnetkov, ki so jih v svet poslale televizijske kamere, so se slovenskemu skakalcu ob gesti v oči prikradle tudi solze. Novinar poljskega Eurosporta se mu je v intervjuju celo zahvalil v imenu poljske športne javnosti. "Ne tretje mesto, drugo bi si zaslužil v tej sezoni, prepričan sem, da bi tudi tukaj v Planici dobro skakal," je v intervju dejal Lanišek.

Komentarjev 4
  • nezemljan 16:10 02.april 2023.

    ... kapo dol ...

  • munja 14:03 02.april 2023.

    Anže, s to gesto si pokazal, da si velik športnik in še večji človek, moj poklon.

  • Ender3 13:58 02.april 2023.

    Takšni športniki imajo v sebi nekaj več ! Ne druži jih samo šport..with respect..!