Šport > Zimski športi
125454 ogledov

Kubacki v prvem intervjuju razkril ženino zdravstveno stanje

Dawid Kubacki Instagram
Kubacki je v intervjuju za Eurosport prvič spregovoril o dogajanju v zadnjih tednih, ko se je njegova žena Marta znašla v hudih zdravstvenih težavah in se zaradi težav s srcem celo borila za življenje.

Dawid Kubacki se je na Norveškem čez noč umaknil iz karavane in s tem hitro zanetil številna ugibanja, kaj se mu je zgodilo. A kar sam je prek družbenih omrežjih nato sporočil, da je moral čez noč odleteti na Poljsko, saj da se njegova žena in mama njegovih dveh otrok bori za življenje. 

Zdaj je prvič, odkar je moral zapustiti karavano smučarskih skokov, spregovoril o družinskih težavah, zaradi katerih je moral izpustiti tudi zaključek sezone v Planici. A skakalni kolegi ga niso pozabili: Anže Lanišek mu je pripravil izjemno gesto, ki močno odmeva v svetu smučarskih skokov. Več o tem tukaj

Planica Foto Šport Kar je Lanišek na podelitvi naredil za Kubackega, seže v srce!

"Šport je šel v drugi ali pa morda celo kar v tretji plan. Za Marto je ta čas najtežji. Ona je tista, ki trpi in se mora z vsem tem soočiti. Upam, da čuti mojo podporo," je v intervjuju za poljski Eurosport vzporedno s tekmami v Planici dejal Kubacki, ki ima doma poleg dvoletne hčerkice Zuzanne tudi še ne pol leta staro hčerkico Majo. Ob hudih zdravstvenih težavah je tako veliko breme skrbi za otroke prav na njem. 

Dawid Kubacki, Marta Kubacka Težki časi Šport Nikoli v življenju nisem čutil toliko stresa Žiga Jelar Magazin Tako ganljivo se je Žiga Jelar odzval na dramo, ki jo doživlja Dawid Kubacki

Seveda je z enim očesom spremljal tudi dogajanje v Planici, kjer so skakali njegovi reprezetančni kolegi in številni prijatelji v karavani. "Rad bi bil tam, občutil vzdušje v Planici in užival v tamkajšnjem dogajanju. Prejel sem veliko sporočil podpore iz skakalne karavane, ne le iz naše ekipe, za kar sem vsem zelo hvaležen," je pojasnil Kubacki, nato pa spregovoril tudi o tem, kar poljsko in širšo skakalno javnost ta hip najbolj zanima. "Martino zdravstveno stanje se izboljšuje. Iz dneva v dan je bolje. Mislim, da glede na vse izkušnje, močno napredujemo," je pojasnil Kubacki. 

Dawid Kubacki Stiskajo pesti Šport Malysz skrušen zaradi Kubackega: "To je neizmerna tragedija"

"Najpomembnejše je, da je srce spet v normalnem stanju, saj so se zdravstveni parametri, ki so kazali na slabo prognozo, začeli hitro izboljševati. Ko sem govoril z zdravnikom, je to označil za čudež. Mislim, da je k temu pomagala tudi molitev mnogih ljudi," je še razkril Poljak.

Dawid Kubacki Dawid, drži se! Šport Razkrito, kam je izginil Kubacki! Poljak preživlja pravo dramo

Povedal je tudi, da so ga tekmovalci na čelu z direktorjem tekmovanj Sandrom Pertilejem spraševali, ali naj odpovejo tradicionalni sobotni piknik v Planici. "Odgovoril sem, da nikakor. Samo zabičal sem jim, naj pijejo na Martino zdravje. Upam, da so ta ukaz izpolnili," je v šali zaključil Kubacki. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.