Šport > Zimski športi
92352 ogledov

Malysz skrušen zaradi Kubackega: "To je neizmerna tragedija"

Dawid Kubacki Instagram
Podpora poljskemu skakalcu, čigar žena se v bolnišnici bori za življenje, dežuje z vseh strani.

Svet smučarskih skokov v teh dneh stiska pesti za Dawida Kubackega in njegovo ženo Marto, ki so jo pred dnevi hospitalizirali zaradi težav s srcem.

Njeno zdravstveno stanje je še vedno resno, kot je Poljak sam zapisal na družbenih omrežjih, se zdravniki "borijo za njeno življenje."

Dawid Kubacki Dawid, drži se! Šport Razkrito, kam je izginil Kubacki! Poljak preživlja pravo dramo Dawid Kubacki Skope informacije Šport Kubacki se je izgubil neznano kam, Poljaki molčijo

Kubacki je novico prejel pred začetkom tekmovalnega programa v Vikersundu, kjer bi moral nastopiti na zadnji tekmi norveške turneje.

Po besedah očeta Edwarda Kubackega je 33-letni Poljak, ki je imel še vedno teoretične možnosti za osvojitev velikega globusa, nemudoma odpovedal udeležbo in se še isti dan vrnil v domovino.

"Če bi bilo potrebno, bi ponj poslali tudi zasebno letalo," je povedal generalni sekretar poljske smučarske zveze Jan Winkel.

Prestavniki poljske zveze sprva niso želeli razkriti, zakaj je Kubacki zapustil Vikersund, skakalec pa se je kasneje oglasil na družbenih omrežjih in pojasnil okoliščine, ki so botrovale njegovi odločitvi.

Potrdil je tudi, da je sezona, v kateri je dlje časa nosil rumeno majico vodilnega, zanj končana.

Dawid Kubacki | Avtor: Instagram Instagram

Podporo poljskemu skakalcu so v teh težkih trenutkih izrekli številni tekmeci, kot na primer Halvor Egner Granerud, Stefan Kraft in Karl Geiger.

Oglasil se je tudi slovenski skakalec Žiga Jelar, ki je na Twitterju zapisal: "V življenju se z vsakim novim dnem soočamo z velikimi izzivi. Dawid in Marta, verjamem da je to vajina največja bitka do sedaj. Vem pa, da bo prav tako na koncu tudi največja zmaga. Mislim na celotno družino in želim čimprejšnje okrevanje."

Adam Malysz | Avtor: Profimedia Profimedia
Pretresljiva novica o zdravstvenem stanju skakalčeve žene je močno vznemirila tudi njegovega dobrega prijatelja in aktualnega predsednika poljske zveze Adama Malysza.

"Dawida podpiramo, kolikor je to mogoče. Vsi skupaj molimo zanj in za njegovo družino. Od nas je dobil zagotovilo, da bomo storili vse, kar je v naši moči. Napisal sem mu SMS sporočilo, on pa mi je odpisal in se mi zahvalil. Tudi sam sem kot skakalec velik del sezone preživel zdoma. Vedno sem bil v skrbeh za svoje domače, to je povsem normalno. Še vedno se spominjam, ko sem izvedel, da je moj tast hudo zbolel. Toda tista situacija še zdaleč ni bila primerljiva s tem, kar trenutno preživlja Dawid," je povedal Malysz.

"Marta je v dobrih rokah. Zanjo skrbijo najboljši kardiologi na Poljskem. Držimo pesti, da se bo dobro izšlo. Želimo si njenega okrevanja in Dawidove vrnitve na skakalnice," je povedal nekdanji elitni skakalec in priznal, da so ga informacije o zdravstvenem zapletu močno pretresle. 

"Ko sem izvedel, sem dobil mehke noge. To je zelo težka situacija. Mislim, da med nami ni človeka, ki se ga novica ni dotaknila. Večina nas zelo dobro pozna Dawida in njegovo ženo. To je neizmerna tragedija. Včasih ljudje ne cenimo, kar imamo. Šele ko se zgodi nekaj takšnega, začnemo razmišljati o tem, kaj vse nas lahko doleti. Na žalost znamo srečo ceniti šele, ko nas doleti nesreča," je svoje razmišljanje povzel Malysz.

V imenu Mednarodne smučarske zveze (Fis) je podporo poljskemu šampionu in ženi izrekel direktor smučarskih skokov Sandro Pertile.

"Ves čas jim bomo stali ob strani. Marti, Dawidu in družini želim vse dobro. Močni so in skupaj bodo to uspešno premagali. Prepričan sem, da bodo zdravniki naredili vse za njeno čimprejšnje okrevanje. Borili se bomo skupaj," je povedal Pertile.

Še nekaj podrobnosti o umiku Kubackega s tekme v Vikersundu je razkril novinar Krzysztof Skórzyński. Povedal je, da so Kubackega tik pred začetkom kvalifikacij poklicali na izredni sestanek s trenerjem Thomas Thurnbichlerjem.

"Niti kančka dvoma ni bilo, da se je zgodilo nekaj dramatičnega. Če kandidat za veliki kristalni globus odpove nastop, potem si lahko prepričan, da je zelo hudo,. Prosili so nas, naj spoštujemo njegovo zasebnost in ne postavljamo podvprašanj," je komentiral Skórzyński.

Dawid Kubacki | Avtor: Instagram Instagram

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.