Šport > Zimski športi
1265 ogledov

Izjemno, trije Slovenci med sedem

Anže Lanišek Profimedia
Sloevnski skakalci pri vrhu druge tekme v Vikersundu.

Slovenski skakalci so blesteli v prvi seriji druge tekme v Vikersundu, Domen Prevc, Anže Lanišek in Timi Zajc so se zvrstili od tretjega do petega mesta, pred zadnjima skokoma v prvi seriji pa so bili celo na prvih treh mestih. A nato sta vlogo favoritov potrdila Stefan Kraft, ki je poletel celo do 246,5 metra, vendar dobil slabe ocene za slog, saj se je komaj obdržal na nogah, in Halvor Egner Granerud.

Norvežan je imel pred finalno serijo devet točk prednosti pred Avstrijcem, Prevc je zaostajal za 16,8 točke, Lanišek še za dve desetinki več, Zajc pa za 22,6 točke.

V finale so se ob že omenjeni trojici gladko uvrstili tudi preostali trije slovenski letalci. Lovro Kos (217,7) je bil 11., Žiga Jelar (215) 15., Rok Masle (193,4) pa 24.

Granerud je sicer že pred tekmo predčasno osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. Njegov edini izzivalec, Poljak Dawid Kubacki, je namreč odpovedal nastop.

Granerud Svetovni pokal Šport Zaradi 'osebnih razlogov' konec boja za veliki globus

V finalni seriji je od Slovencev svojo uvrstitev izboljšal le Lanišek, ki je po svojem poletu prevzel vodstvo, kasneje pa je za njim zaostal tudi Prevc.

Anže Lanišek | Avtor: Profimedia Profimedia

Razred zase sta bila Kraft in Granerud. Avstrijski as je doskočil pri 235,5 metra in imel v drugo kar 16,5 metra daljši polet od Norvežana. Granerud je na koncu zaostal za 7,6 točke.

Lanišek je bil na koncu tretji (-28,6), četrti Michael Hayböck (-29,8), peti Prevc (-45,6), šesti Robert Johansson (-49,0), sedmi pa Zajc (-49,2). Edini skakalec v prvi deseterici, ki ni bil Slovenec, Norvežan ali Avstrijec, je bil osmi Kamil Stoch.

Kos je bil 19., Jelar 20. Masle pa je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.