Šport > Zimski športi
34460 ogledov

Kubacki se je izgubil neznano kam, Poljaki molčijo

Dawid Kubacki Epa
Poljski skakalni šampion iz nepojasnjenih razlogov ni nastopil na zadnji tekmi norveške turneje Raw Air v Vikersundu.

Drugi skakalec sveta Dawid Kubacki je z odpovedjo zadnje tekme turneje v Vikersundu izstopil iz boja za veliki kristalni globus, katerega je predčasno osvojil Norvežan Halvor Egner Granerud. Ta iz spoštovanja do kolega, čigar nepričakovana odsotnost je zavita v tančico skrivnosti, ni na veliko proslavljal svojega uspeha.

Odpoved Kubackega, ki bi imel glede na velik zaostanek le teoretične možnosti v boju z Granerudom, obkrožajo številna vprašanja. Predstavniki poljske smučarske zveze so potrdili, da odpoved udeležbe ni posledice poškodbe, ki naj bi jo Kubacki staknil ob nerodnem pristanku, temveč se je 33-letnik umaknil iz "osebnih razlogov." Za kakšne razloge gre, predstavniki zveze nočejo razkriti.

Thomas Thunrbichler | Avtor: Profimedia Profimedia
"Danes sem veliko razmišljal o Dawidu," je po tekmi dejal trener poljske reprezentance Thomas Thurnbichler, novinarska podvprašanja pa zavrnil s prošnjo, naj spoštujejo športnikovo zasebnost.

Kar zadeva udeležbo na prihajajoči tekmi v Lahtiju, zadnji postojanki svetovnega pokala pred finalom v Planici, pa je Thurnbichler povedal: "Popolnoma sem osredotočen na tekmovanje v Vikersundu. O Dawidu nimam nobenih informacij. Odločitev glede Lahtija boste izvedeli takoj, ko bo to mogoče."

V zvezi z nepojasnjeno odsotnostjo enega najboljših skakalcev na svetu je spregovoril tudi nekdanji predsednik poljske zveze Apoloniusz Tajner"Spoštujem njegovo odločitev, o razlogih nisem spraševal," je povedal za poljske medije.

Anders Fannemel Konec kariere Šport Žirija zagrenila slovo nekdanjemu rekorderju: "To ni prav"

"Če gre za osebne zadeve, potem je to občutljiva tema. Glede na informacije, ki jih imam, bo Dawid skakal v Lahtiju. To je vse, kar lahko povem," je dodal Tajner in izpostavil še lepo gesto zmagovalca skupnega seštevka.

"Zaradi nejasnosti glede Dawidove situacije, se je Granerud odločil, da ne bo javno komentiral osvojitve velikega kristalnega globusa. Dvoboj bi se verjetno lahko nadaljeval še kakšno tekmo ali dve. V mojih očeh je pridobil veliko spoštovanje."

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Majazmaja 12:53 20.marec 2023.

    Verjetno ima dovolj tega cirkusa ...