Šport > Zimski športi
48416 ogledov

Legendarna skakalka: "Ne vem, če bom še kdaj normalno hodila"

Daniela Iraschko-Stolz Profimedia
Ena najboljših smučarskih skakalk vseh časov si kljub težavam še vedno prizadeva za vrnitev med svetovno elito.

Nekdanja olimpijska podprvakinja Daniela Iraschko-Stolz še ne namerava obupati nad kariero smučarske skakalke.

Avstrijska veteranka, ki je v karieri dobila 16 tekem za svetovni pokal, je trenutno v fazi rehabilitacije po spomladanski operaciji levega kolena. 

Okrevanje za zdaj ne poteka po željah, vendar pa 39-letnica vseeno upa, da bo v bližnji prihodnosti spet tekmovala v svetovnem pokalu. Vrnitev na skakalnice v tem trenutku še ne pride v poštev, saj ji velik izziv predstavlja že običajna hoja.

"Treniram skoraj vsak dan. Predvsem se posvečam fizični pripravi. Koleno je od zadnje opracije že precej napredovalo, toda v zadnjem obdobju sem morala pri hoji precej upogibati kolke. Delam na tem, da bi spet uravnotežila svoje gibanje," je povedala Avstrijka, ki je nazadnje tekmovala na olimpijskih igrah leta 2022 v Pekingu.

Daniela Iraschko-Stolz | Avtor: Profimedia Profimedia

"Čeprav se je kvaliteta življenje precej izboljšala ni mi ni več treba razmišljati o vsakem koraku, sem še vedno daleč od normalne hoje. V tem trenutku niti ne vem, če bom še kdaj lahko normalno hodila, toda vrnitev na skakalnice ostaja moj glavni cilj," je za Kleine Zeitung še povedala legendarna skakalka.

Poletni meseci bodo zanjo ključni. Če ne bo prišlo do konkretnega izboljšanja fizičnega stanja, se bo, kot je povedala, začela ozirati za drugimi izzivi.

Iraschko-Stolz je ena najboljših smučarskih skakalk vseh časov. V karieri je dobila 16 tekem za svetovni pokal in vknjižila 53 uvrstitev na zmagovalni oder.

Leta 2014 je v ruskem Sočiju osvojila olimpijsko srebro na veliki skakalnici, zelo uspešna pa je bila tudi na svetovnih prvenstvih, kjer je zbrala dve zlati, tri srebrne in tri bronaste medalje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.