Šport > Zimski športi
33 ogledov

Norvežana v vodstvu v obeh konkurencah

Norveška smučarska tekačica Astrid Jacobsen. EPA
Norvežanka Astrid Jacobsen je v zasledovalnem teku na 15 kilometrov ubranila skupno vodstvo na Tour de Skiju, v moški konkurenci pa je Martin Johnsrud Sundby z zmago na zasledovalni tekmi na 35 kilometrov prevzel skupno vodstvo.

Peta tekma na novoletni turneji smučarskih tekačev ni ponudila spremembe v skupnem seštevku, kar se tiče ženske konkurence. Tudi zasledovalno tekmo je namreč dobila Norvežanka Astrid Jacobsen, ki je slavila z 38,7 sekunde prednosti pred rojakinjo Therese Johaug in tako ubranila skupno vodstvo. Tretja je bila Finka Anne Kylloenen z več kot minuto in 12 sekund zaostanka, edina Slovenka Barbara Jezeršek pa je v cilj prišla kot 30. s skoraj štirimi minutami zaostanka.

"Danes smo zadovoljni s tekom Barbare, upamo in želimo si le, da bo mesto med trideseterico obdržala do konca Toura," pa je po tekmi povedal glavni trener Marko Gracer, ki je z ekipo že na poti v Val di Fiemme. "Že danes bomo oziroma moramo testirati smuči za jutrišnjo klasiko, Barbara pa se mora spočiti," je dodal Gracer.

V moški konkurenci je do skupnega vodstva prišel Norvežan Martin Johnsrud Sundby, ki je na zaseldovalni tekmi po 35 kilometrih prvi prišel v cilj s prednostjo slabe minute pred rojakom Pettrom Northungom in Kanadčanom Alexom Harveyjem. Slovenci predstavnika na turneji nimamo več, saj je Boštjan Klavžar, tako kot Alenka Čebašek, že prej odstopil. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.