Šport > Zimski športi
37 ogledov

Nov hitrostni rekord v Wengnu?

Wengen Lauberhorn 2010 Andrej Jerman Žurnal24 main
Smučarji v švicarskem Wengnu v četrtek zaradi obilnih nočnih padavin počivajo, javnost pa se ukvarja s statistiko pred tekmo. Prireditelji so optimistični in na legendarnem Lauberhornu, ki bo potekal na celotni razdalji 4415 metrov, napovedujejo morebiten nov hitrostni svetovni rekord na smukih svetovnega pokala.

Hitrostni rekord na smukih svetovnega pokala je dosegljiv tudi za Klemna KosijaNa Lauberhornu bodo smukači lovili največjo doslej izmerjeno hitrost na tekmah najvišjega ranga. Ta je še vedno v lasti Italijana Stefana Thaneija, ki so mu leta 2005 na kombinacijskem smuku v Wengnu naprave pokazale hitrost 156,96 kilometra na uro.

A že sredin trening v Wengnu je pokazal, da je rekord moč podreti, saj so se tekmovalci približali znamki 160 km/h. Že na treningu je bil od Italijana Thaneija hitrejši Bolgar Svetoslav Georgijev (158,30 km/h), pa tudi 22-letni Mariborčan Kosi (157,71) in Avstrijec Max Franz (157,37 km/h).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.