Šport > Zimski športi
10886 ogledov

Nov škandal v Pekingu, imamo novo dopingirano tekmovalko!

Lidija Hunko Profimedia

Zimske olimpijske igre v Pekingu imajo tretji primer dopinga. Po podatkih Mednarodne agencije za dopinške teste (Ita) so pozitiven test na prepovedane snovi potrdili pri ukrajinski voznici boba Lidiji Hunko.

Lidija Hunko | Avtor: Profimedia Profimedia

Osemindvajsetletnica je na ponedeljkovem tekmovanju v bobu enosedu zasedla 20. in s tem zadnje mesto. Po navedbah Ite so vzorec vzeli med tekmovanjem v Yanqingu, rezultate analize pa so dobili danes. Športnico so o tem že obvestili in jo začasno suspendirali.

Hunkova se na odločitev Ite lahko pritoži in zahteva analizo vzorca B ter zasedanje Mednarodnega športnega razsodišča v Pekingu.

Lidija Hunko | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred tem so med udeleženci iger na Kitajskem pozitiven test odvzeli tudi ukrajinski smučarski tekačici Valentini Kaminski in iranskemu smučarju Hoseinu Savehu Sheshakiju.

Največ pozornosti pa je v Pekingu deležna ruska umetnostna drsalka Kamila Valijeva, ki je bila že decembra lani pozitivna na neko prepovedano snov v zdravilih za srce, vendar se je za to izvedelo šele v času olimpijskih iger na Kitajskem. V četrtek je na tekmovanju v posamični ženski konkurenci zasedla četrto mesto.

Kamila Valijeva Olimpijska prvakinja Šport Cas odločil: to je začasen epilog največjega škandala na OI doping Začasno suspendirana Šport Nov škandal na Olimpijskih igrah! Imamo nov dopinški primer!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.