Šport > Zimski športi
13472 ogledov

Pa saj ne more biti res: kalvarija smučark se še kar nadaljuje

Ilka Štuhec Profimedia
Prvi od dveh načrtovanih treningov smuka v svetovnem pokalu alpskih smučark v Kvitfjellu je bil odpovedan zaradi slabe vidljivosti in nadaljnjega sneženja. Nov poskus smučarke, med katerimi je tudi Slovenka Ilka Štuhec, čaka v petek.

To je le še ena od mnogih odpovedanih preizkušenj v letošnji sezoni, k sreči gre tokrat "le" za trening. A vendarle so prav treningi zelo pomembni za smučarke, saj si preko treningov naberejo prepotrebne izkušnje in samozavest, da se potem na tekmi lahko na progo podajo stoodstotno.

Organizatorji so bili nazadnje prisiljeni odpovedati tudi obe načrtovani tekmi svetovnega pokala v superveleslalomu za ženske v italijanskem letovišču Val di Fassa zaradi preobilnega sneženja. Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da teh preizkušenj ne bo nadomeščala.

Na Norveškem bo sicer nastopila – v kolikor bo vreme izvedbo preizkušenj sploh omogočalo – tudi Ilka Štuhec, ki v smukaški razvrstitvi sezone zaseda 13. mesto. Na vrhu seznama je Švicarka Lara Gut-Behrami, vodilna smukačica ob odsotnosti poškodovane Italijanke Sofie Goggie.

Gut-Behramijeva osem tekem pred koncem vodi tudi v seštevku zime s 1414 točkami. Američanka Mikaela Shiffrin, ki si je konec januarja na smuku v Cortini d'Ampezzo pri padcu poškodovala koleno, na drugem mestu skupnega seštevka zaostaja 205 točk. Shiffrinova se bo predvidoma vrnila 9. marca v Areju na Švedskem, kjer bosta na sporedu zadnji ženski tekmi, veleslalom in slalom, pred finalom sezone v Saalbachu v Avstriji.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.