Šport > Zimski športi
9132 ogledov

Po Rogličevih stopinjah: Velika šampionka menja šport

Laura Dahlmeier Profimedia
Dvakratna olimpijska prvakinja se podaja med gorske tekačice.

Sedemkratna svetovna prvakinja v biatlonu Nemka Laura Dahlmeier, ki je spomladi sklenila športno pot, se vrača v vlogi gorske tekačice, poročajo nemški mediji. Dvakratna olimpijska prvakinja bo že novembra nastopila na svetovnem prvenstvu v gorskih tekih na dolgih razdaljah v Argentini.

"Vse skupaj se je zgodilo slučajno. Tudi zame je malo čudno, potem ko sem maja postavila biatlonsko puško v kot. Očitno sem imela poleti preveč časa za gorski tek," je dejala Nemka.

Laura Dahlmeier | Avtor: Profimedia Profimedia

Dahlmeierjeva se je avgusta udeležila gorskega teka Karwendelmarsch in ob premieri na 52 kilometrov dolgi progi z 2300 metri višinske razlike dosegla rekord proge - 4:51:03 ure. Že pred tem je junija zmagala tudi na tekmi Zugspitz trail, ki je veljala kot kvalifikacijska za nemško reprezentanco.

"Dobila sem povabilo v reprezentanco in potrdila nastop. Ambicije niso enake kot v biatlonu, kjer sem šla vedno na zmago, a tudi v Argentini bom dala vse od sebe," je še povedala 26-letna tekmovalka.

Biatlon Pri 25 letih Šport Slovo aktualne dvakratne olimpijske prvakinje Laura Dahlmeier Še drugič zlata Šport Na dobri poti do najuspešnejše športnice OI
Komentarjev 2
  • marsal 18:30 02.oktober 2019.

    NE SERITE ! Roglič ni muflon ali gorska koza !

Sorodne novice