Šport > Zimski športi
11512 ogledov

Po zmagi Klinčeve avstrijski tabor napadel Slovenca: "Kako lahko mirno spiš?"

Marita Kramer Epa
Avstrijski skakalni tabor se še ni pomiril z razpletom ženske tekme na srednji skakalnici.

V avstrijskem ženskem skakalnem taboru po razpletu prve tekme Svetovnega prvenstva naravnost vre.

Naši severni sosedje se namreč počutijo oškodovane vsaj za medaljo, večina pa jih je kar mnenja, da si je njihova skakalka Marita Kramer na srednji skakalnici zaslužila naslov svetovne prvakinje.

Ta je na koncu pripadel Emi Klinec, ki je po fantastičnem skoku v drugi seriji prevzela vodstvo, čakala pa je le še na nastop Kramerjeve.

ema klinec | Avtor: Epa Epa

Avstrijki pa se je skok ponesrečil, saj ni ostala zgolj brez naslova svetovne prvakinje, pač pa tudi brez kakršnekoli medalje, saj je zdrsnila na četrto mesto.

Slovenija se je lahko začela veseliti svojega največjega uspeha v zgodovini ženskih skokov, Avstrijci pa so takoj začeli iskati dežurnega krivca za neuspeh.

Tega so hitro našli v žiriji tekmovanja, ki se je prav pred drugim nastopm Kramerjeve odločila, da zniža zaletišče za eno mesto. Odločitvi je verjetno botrovalo dejstvo, da je bila Kramerjeva v prvi seriji daljša od vseh nasprotnic in je komajda še uspela pristati (lahko bi celo rekli, da je podrsala, čeprav sodniki tega niso opazili), a Avstrijci so prepričani, da je bilo vse skupaj zarota proti njihovi skakalki.

miran tepeš | Avtor: Profimedia Profimedia

Plaz kritik se je tako vsul nad direktorja tekmovanja, Slovenca Mirana Tepeša. "Odločitev je težko razumeti. Na razplet tekme je danes vplivala skakalna žirija. Posegla je v tekmovanje. Marita je zelo razočarana, bila je daleč najboljša. Mislim, da tisti, ki so na koncu odločali o zaletnem mestu, danes ne morejo mirno spati," je po tekmi besnel avstrijski trener Harald Rodlauer, njegovo mnenje pa deli tudi eden najboljših letalcev vseh časov, ki trenutno opravlja vlogo strokovnega komentatorja, Martin Koch. 

"V takšni situaciji ne smeš znižati zaletišča. To je bila vsekakor napačna odločitev. Marito so kaznovali, ker je bila najboljša" je bil besen legendarni Avstrijec.

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 13:50 28.februar 2021.

    avstijka je v prvem skoku podrsla z levo roko , torej je bil skok z padcem, posledično ocene pod 10, ne pa 16. tile avstrijci vedno to počnejo, imajo malho polno ukan, samo spomin imajo slab. kako le oni lahko ...prikaži večko spijo. verjetno samo z kilo baldrijana vsako noč.

  • leonardo 08:09 27.februar 2021.

    Po avstrijsko.l Torej bi morali bentiti pri vsaki spremembi naleta.Pa četudi bi tvegali skok v "podn" in posledično poškodbe. Kaj pa bi potem rekli?

  • FranjoL 19:17 26.februar 2021.

    Če bi bila "daleč" najboljša, bi tudi pri znižanem zaletišču skočila dovolj daleč. Torej je res najboljša? Sicer pa naj bodo kar tiho, prevečkrat so jim pomagali sodniki.

Sorodne novice