Šport > Zimski športi
7721 ogledov

Shiffrinova se poslavlja prej, kot je bilo predvideno

Shiffrin Epa
Ameriška smučarka se bo na finalu sezone v Saalbachu posvetila samo tekmi v svoji najmočnejši disciplini.

Petkratna zmagovalka skupnega seštevka Mikaela Shiffrin bo z današnjim salomom v avstrijskem Saalbachu končala letošnjo sezono. Devetindvajsletletna šampionka, ki se je nedavno vrnila po poškodbi kolena in že na prvi tekmi ugnala vso konkurenco v Areju, ni imela dovolj časa, da bi se ustrezno pripravila na veleslalomski nastop. 

Američanka bo ne glede na razplet današnjega slaloma v Avstriji prejela že deveti mali kristalni globus za zmago v seštevku discipline.

Lara Gut-Behrami Rivalki Šport Shiffrin odločno proti očitkom na račun Gut-Behrami

"V bistvu sem zelo dobro trenirala veleslalom, vendar mi je zmanjkalo časa, da bi se ustrezno pripravila za nedeljsko finalno tekmo sezone, zato sem veleslalom črtala s programa," je v objavi, v kateri se je sledilcem zahvalila za rojstnodnevne želje, 1.3 marca je namreč dopolnila 29 let, sporočila Shiffrinova.

"Zelo se veselim zadnjega slaloma sezone. Komaj čakam, da se še zadnjič poženem iz startne hišice in se nato posvetim pripravam za naslednjo sezono. Upala sem, da bom lahko smučala v veleslalomu, a se mi časovno ni izšlo," je še sporočila Shiffrinova.

Najboljša smučarka zadnjega desetletja je imela pred finalom sezone v Saalbachu celo teoretične možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa, a se je z odpovedjo udeležbe na tekmah v hitrih disciplinah tej možnosti odrekla.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.