Šport > Zimski športi
22471 ogledov

Poljak noče razkriti, kaj je zaužil: "Bolje, da ne sprašuješ"

Piotr Zyla Epa
Prekrasen polet Piotra Zyle v kvalifikacijah za petkovo tekmo je povečal apetite poljske javnosti pred sklepnimi dejanji v Planici.

Potem ko se je pred samo nekaj dnevi v Vikersundu dvomil v smiselnost nastopa v Planici, je Piotr Zyla v dolini pod Poncami hitro našel prave občutke. Izkušeni 37-letni Poljak je v kvalifikacijah za petkovo tekmo poletel kar 241 metrov na drugem mestu zaostal samo za Japoncem Ryoyujem Kobayashijem.

Peter Prevc Velik izziv Šport Nevšečnosti za Prevca, ki pa se ne da: "Tudi temu bom kos!" Timi Zajc Planica 2024 Šport Kvalifikacije Japoncu, najboljši od Slovencev Timi Zajc

Po poročanju poljskih medijev mu je do enega izmed bolj prepričljvih nastopov v sezoni pomagala "skrivnostna pijača", o kateri pa skakalec ni želel preveč govoriti.

"Piotr, kaj si pa popil danes?" je reprezentančnega kolega vprašal Dawid Kubacki, ko mu je čestital za kvalifikacijski nastop. "Bolje, da ne sprašuješ," mu je v smehu odvrnil Zyla. "Daj še meni malo," se je priporočal Kubacki.

Peter Prevc Boj za globus Šport Prvo dejanje tridelnega finala sezone v Planici Lanišek in Duda Izjemno Šport Poljaki niso pozabili Anžetove geste: v Planici prejel posebno odlikovanje

Informacije glede skrivnostnega napitka so poskušali iz Zyle izvleči tudi novinarji, a se skakalec ni dal: "Ne bom vam povedal. Morda po koncu. Dal mi je nekaj dodatne energije, samozavesti in stabilnosti."

Zylo je ob koncu norveške turneje Raw Air pestila utrujenost, zaradi česar je razmišljal celo o tem, da se tekem v Planici sploh ne bi udeležil. Odločitev, da vseeno poskusi srečo v dolini pod Poncami, bi se mu znala obrestovati, saj se je iz ozadja tako rekoč čez noč spet približal svetovnemu vrhu.

Stefan Kraft ZF Šport Kraft še vedno ne verjame: "Vedno sem trdil, da je to nemogoče"

"To je realnost smučarskih skokov. Če bi vedel, zakaj prihaja do takšnih nihanj, bi bil svetovni prvak. V bistvu sem to že bil (Zyla je aktualni svetovni prvak iz Planice 2023, op. a.), haha! Vse se mora poklopiti. V Vikersundu sem bil noro utrujen. Ne vem, če sem bil že kdaj tako izmučen v tem delu sezone. Za povrhu te poleti še bolj utrudijo. Dva dneva sem prespal, nato pa sem si dejal: 'Grem v Planico!'," je za Sport.pl še povedal Zyla.

Nika Križnar, Zoran Zupančič Ali ostaja trener? Šport Za njim in dekleti fantastična sezona, ni pa prepričan, da ostaja Planica 2024 skoki ženske Nika Prevc Naša junakinja Šport Nika Prevc: "Tega si nisem niti pod razno predstavljala!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 12:33 22.marec 2024.

    Kaksen brezvezen clanek! Vsak otrok ze ve, da bi pri vzgonskem vetru se Dolanc tako letel!